Kosläpp 2013

I helgen var vi på kosläpp!

Precis som förra året var det vid lunchtid men den här gången var vi på det tidiga släppet, det första alltså. Varför det blev så var för att vi skulle hinna hem och fixa lite inför grillningen vi skulle ha på eftermiddagen. Hur som helst, att vara på det första släppet är rätt tråkigt. Korna lunkar ut, helt ljudlöst. Eventuellt att det är en liten kossa som gör ett bocksprång men inget mer än så. Min slutsats var att de första korna var de äldre och kanske inte full så friska som de kor som släpps på det andra släppet. Jag var tvungen att kolla upp detta och mycket riktigt var det som jag trodde. Under släpp två så kommer ”Elite”korna. De råmar, skuttar och springer ut på lägdan. Helt annan fart i dem med andra ord! Så nästa år blir det att vi tittar på det senare släppet! J

Jag längtar till den dag vi också har ko. Verkligen.

Förra årets kosläpp –> https://niomanadersvantan.com/2012/05/20/betesslapp-for-lovsjo-kossorna-d/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s