Jag kan förklara.

Ännu ett stort glapp. Men jag kan förklara. Vi har nämligen haft fullt upp med Vildes kalas och sen var vi på väg att köpa ett lantbruk. Och hade jag bloggat under denna tid så hade jag läckt all möjlig information om köpet. Igår beslutade vi dock att dra tillbaks vårt anbud på gården så nu kan jag skriva om det J

Objektet det handlade om var en idyllisk lantgård med sjöutsikt över Norrälvsjö. Det var en stor mangårdsbyggnad, bagarstuga, ladugård och en maskinhall med en korntork. Till detta ingick det 6,7 hektar åker- och betesmark som sträcka sig ända ner till sjön där det fanns möjlighet att restaurera en gammal timmerstuga. Ladugården hade 10 kobås, 2 kalvboxar, mjölktank och automatisk gödselutdrivare.

9692335262

Ett helt perfekt objekt för oss med andra ord som har planer på ett litet, mycket litet gårdsmejeri. Sen fast det även plats för de får som jag vill skaffa mig och även plats för ett par getter och den önskade Ardennern.

Problemet med detta och varför vi drog oss ur var renoveringsbehovet. Lågt räknat så skulle bara renoveringen ligga runt 6-700 000kr. Detta skulle alltså vara utöver köpeskillingen på x,xxx,xxx sek. Så även om vi inget hellre ville än att ta oss an detta så kändes kalkylen lite hög för ett hus från 1874. Man vet ju aldrig vilka brister man kan stöta på utöver de man redan räknat med. (Reoveringkostnaden är vad VI uppskattar det till, andra familjer kanske väljer att göra på andra sätt och därmed får en annan kostnad)

MEN, hade vi tagit oss an detta projekt så hade det blivit ett riktigt drömhus. För det är ett timrat hus med stora fina tiljor till golv. Övervåningen är inte renoverad så där hade man verkligen fått gjort som man velat (i gammal stil för att inte förstöra huset karaktär och historia). Huset har en enorm potential och jag önskar köparna lycka till.  

Fansjävalskit att det blev så här. Men för summorna vi skulle landa på hade vi kunnat köpa både tomt och bygga oss ett splitternytt hus vid vattnet. Mer behöver inte sägas.

Sen tar ju faktiskt all renovering sjukt mycket längre tid än vad man räknat med bland annat för att vi har två små barn. Ingen av oss vill leva i ett renoveringskaos i allt för många år och risken att det periodvis skulle gå väldigt långsamt framåt är stor.

Jag hoppas verkligen att det kommer nya chanser för oss. Nu vet vi ju iaf hur mycket pengar vi får låna ;)

 

En tanke på “Jag kan förklara.

  1. Va tråkigt att höra att det var pengen det satt i i slutändan. Men det kommer fler drömhus (drömgårdar!) I promise! Jag tycker dock du är otroligt duktig som kan vara realist och baka ur och se dig och din familj i tiden det tar med hus! Familjen först helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s