Gamla stan.

En dag när det regnade (som de flesta andra) så bestämde vi oss för att åka in till gamla stan. Vi åkte med ”trammen”, Alicantes rälsbuss :)

 

Det är alltså inte bara för att bada man åker till Alicante; detta är ett shoppingmecka. Det finns en stor gata centralt mellan två stora köpcenter – El Corte Inglesias. Här hittar man de verkliga fynden. Det finns liksom i Barcelona affärer som Sephora med allt sitt smink, Blanco och Costradofilios. Dessa är inte så kända i Sverige men letar du efter kändare affärer finns även Jack & Jones och Zara med flera. Skillnaden är utbudet och priserna. Missa inte Alepop; en stor butik som har allt från askkoppar till jättehäftiga inredningsgrejer. Det mesta är väldigt billigt. Att gå hit från gamla staden tar cirka 15 minuter.

När vi var i ett av shoppingcentrena så stannade vi och åt lite lunch. Jag tog getost med honung som jag sen några veckor tillbaka fått dille på och till det så drack jag vin. Mörkt och gott. Det serverades dessutom i ett 1L glas vilket gjorde det hela lite extra festligt, haha!! :) Jag har nog aldrig sett ett så stort vinglas förut om man inte räknar med sådana där ”skämtglas”. Glaset med vatten som står bredvid är ett vanligt vinglas, alltså inte ett litet utan ett helt vanligt.

I centrat vi var i så hade de i stort sett allt utom kläder och smink. Vi åkte ju in till ”stan” på en söndag så det mesta var stängt :( Men här var det öppet och det var fem våningar med prylar. Längst ner var supermercado, typ coop och bistro, sen kom cultural lounge, musik och smått och gott som kontorsmaterial, på nästa våning möbler, sen kom vitvaror, och längst upp var det elektronik och två fik.

Vi köpte inte så mycket. Inte mycket alls faktiskt. Det enda som fick följa med oss därifrån var en vinylskiva!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s