Nu straffas jag :(

Vilken fruktansvärd dag det har varit :'( Räcker det inte med att man har bihåleinflammation och varit förkyld i sex veckor?

hell

Under natten så sov varken Elva eller Vilde så det slutade med att Elva fick komma till vår säng vid 04 och sen klev vi upp 06 med Vilde (båda barnen sover vanligtvis till 08) som under natten måste haft en konstant mardröm. För det var grin, heeeeela tiden. I sömn alltså. Så det hjälpte inte att vara med honom, vyscha honom, ge välling eller något i den stilen.

Okej, sen började allvaret. Grin, grin, grin. Inget var bra. För någon. Det var fel gröt, fel välling, fel frukt, inget verkade fungera. Vid 08 somnade Elva om, av utmattning antar jag. Vilde tjurade i soffan. Försökte muta honom med Yakari på tvn men det dög inte. Han hällde sen ut en påse ostkrokar i soffan i ren protest tror jag. En påse som han hämtat i köket för jag hade så klart missat låsningen. Jaja, sånt kan väl hända tänkte jag. Städa städa.

En stund senare hittar jag ett Mariekexpaket söndersmulat och uthällt i ryamattan under det stora bordet. Tack, tack. Nu var väl klockan runt 10 och Vilde började med sitt allra gnälligaste gnäll. Jag lekte alla lekar jag kunde komma på men nej. Grin, grin. Grin för att han fick vatten ur fel glas, grin för att han inte fick kexchokladen som var i kylen, grin för att Elva sov, osv.

Mina öron blödde. Jag gav upp och gav honom vatten i hans glas som jag visste att han ville ha. Problemet var bara att jag även vet att han bara vill leka med vattnet när han är på det där humöret. Men skit samma. Jag gav honom det, med vatten. Han drack, blev glad. Jag satt mig i soffan. Plask hör jag ute i köket och där står Vilde i en pöl med vatten. Skoj.

Elva vaknar 10.45, vägrar sitta på golvet själv. Vill bara bli buren. Runt, runt, runt. Vilde börjar bli hungrig. Jag lagar lunch, som han spottar ut. Jag gör gröt, som han kastar på Elva. Jag ger upp igen. Önskar att dagen ska ta slut.

Börjar klä på barnen för att gå ut och leka. Hinner precis klä på Elva (Vilde redan fullt uteklädd) när jag märker att Vilde har bajsat. Okej. Vi byter. Elva blir superduperfrustrerad och varm i sin overall. Grin, grin, grin. Vi kommer till slut ut. Jag har feber. Stämningen på topp.

Ute var det lugnt en liten stund, skönt. Vilde lekte med traktorn i snön och Elva satt i vagnen och tittade på. I ett desperat försök att snabba på våren så skottar jag altanen. För är den torr känns det genast mycket varmare och vårigare. Här lyckas jag sen med det otroliga att båda barnen somnade för lunchen samtidigt. Ute. I vagn! :) Äntligen en lucka!!

Men lyckan blev kort, för 45 min senare vaknar Elva. Hungrig. Arg. Vi går in, hon och jag. Men det var minsann inte det hon tänkt. För inne börjar allt igen. Grin, grin, grin. Bära, bära, bära. Jag skalar ett äpple till henne som hon får mumsa lite på. Tysssstnad.

Vilde vaknar, kommer in. Kastar en traktor i huvudet på lillasyster och sen blev det som det blev. Elva ledsen för att det gjorde ont. Vilde ledsen för att Elva är ledsen. Jag sätter på kranen inne på toaletten så att Vilde kan leka lite där medan jag tröstar Elva. Gick fint de, tills han sträckte sig efter  det lilla glaset och krossade det. Hann dit innan han hann skära sig. Bra. Går och kastar skärvorna. Hinner knappt fram till köket innan jag hör att Elva är vrålledsen. Vilde sitter på henne. Igen. Rusar fram och rycker undan Vilde som vet att han inte får göra så men på väg dit kliver jag in en av glasskärvorna i foten (hann inte fram till soppåsen så jag släppte allt i slasken men det halkade över) Blod, blod, blod. Frustrationen just nu var hyffsat hög.

Fruktstund med barnen. Gick så där. Elva fick en sked i huvudet medan jag skalade ett äpple. Vilde kastade D dropparna utför trappen, ner i stengolvet.

Okej. Döda mig.

Middag. Makaroner och korv till Vilde. Köttfärssås till Elva. Själva hade man inte direkt möjlighet att äta. Se så, nu var det ju bara 1.5h tills Mattias skulle komma hem. Hallelulja. Men tji fick jag för han jobbade över och kom hem 20.25.

Elva var hysterisk så jag antog att hon var trött, la ner henne för en em vila. Somnade på ett kick. Men vaknade 15 senare när jag var på toa och Vilde hade öppnat dörren in till henne och klappat henne på kinden genom spjälorna. Antar att han bara skulle vara snäll men så fel det blev. Sååå. Suck.

Varför tar dagen aldrig slut.

Två timmar till fyllt av grin och gnäll. Jag är så less och trött att jag nu gråter. Säger åt Vilde att mamma är trött och ledsen han måste förstå. Och dra mig baklänges. Han lugnar ner sig, kryper upp i soffan och tittar snällt på Äntligen hemma. Elva sitter tyst och leker med traktorn. Thank you all mighty.

Men underbart är kort. Jag förstör det hela med att fråga Vilde om vi inte kan gosa. Mitt samvete säger mig att jag bara varit en grinig gnällmorsa hela dagen. Så klart blev det ett nej. Jag fick inte ens röra honom. Inte ens nudda han på foten med min fot. Surunge.

Sätter mig på golvet och försöker bygga klossar med Elva. Vilde blir sotis och ska bums sitta i knä. Elva tar efter. Sitter så en stund. Med båda barnen i knäet och försöker lugna ner oss.

Äntligen tycks klockan närma sig natt. 19.30. Men inte skulle det få gå så lätt och smidigt, icke. En halvtimme av läggning för Elva, sen lyckades det. Vilde däremot somnade så fort jag la honom. Skönt. Hoppas nu att de sover natten igenom för annars måste jag gå ut och gräva ner mig någon stans.

Och förresten, tror ni inte att den enda dag som jag saknar våtservetter är den dag barnen väljer att bajsa 3 respektive 7 fulla blöjor. Jo, så klart. Exciting. Och hur många gånger kan man micra om kaffet? En kopp fick åka in i micron fem gånger innan jag hade chans att dricka upp den. Det slutade ändå med att jag drack det kallt.

michaelanico.wordpress.com

Illustration 2010 från BLEKK – http://blekk.se/illustrationer

Varför blir det så här? Det bara spårar ut liksom. Kan inte eländet portioneras ut i normalstora doser i stället för i kolossala lass?! Det är en himla tur att dessa dagar är sällsynta dock. Hade det varit så här majoritet av dagar hade jag sagt upp mig. Mattias hade fått varit föräldraledig samtidigt som mig.

Nya tag nu, ny dag i morgon.

6 tankar om “Nu straffas jag :(

  1. Alltså förlåt men jag skrattar så jag gråter, det är inte ett dugg kul egentligen men jag kan inte låta bli, igenkänningsfaktorn är ENORM!! Hoppas det aldrig mer kommer en sån bajsdag!! Hahaha!.. Puss

    • Ja, och jag skrev ju inte ens om allt elände. Hoppade över den delen om att Vilde hoppade sönder mina glasögon, att Elva näst intill petade ut ett öga på mig och att jag fick en spark på käken så att den blev typ blå =P Jävulsk dag!

  2. Jag lider med dig. Usch och fy. Men du överlevde i alla fall. Grymt bra jobbat får jag säga! Jag hade varit vansinnig på min karl när han kom hem om han hade jobbat över en sådan dag. (även om jag nu hade vetat att det varit orättvist. =)) Hoppas du får en bättre dag idag!

  3. Hahaha! Ja, förlåt mig också för att jag skrattar!! Och jag tycker det är sjukt jobbigt med ett barn ibland =P Blev helt stressad när jag läste inlägget! Haha! Hoppas det är bättre nu ;D

  4. Hahaha förlåt för att ja skrattar men hur du beskriver allt ser ut som någon komedi med en stressad morsa. Ushh sånna dagar har vi alla fyfan säger jag ! Kan tänka mig hur jobbigt det var men som tur är glömmer man sådant väldigt fort! ❤😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s