Nya projekt.

Det här med projekt. Jag behöver dem! Så nu har jag börjat fundera på ett sommarprojekt, modell XL. Jag vill måla om huset. Jag är trött på faluröd. Jag vill ha en kall beige ton. Jag vill även ha ett vitt staket och en vit veranda. Problemet är nu bar att huset är målat med slamfärg. Då måste man även måla om med slamfäg. och ska man dessutom byta kulör så gör man bäst i att välja en mörkare färg. Den enda som faller mig i smaken då är grått. Men det vill jag inte måla heller för det var den färgen jag valde till huset i Hörnett.

Jag pratade med Mattias om detta och vi funderade då på om det inte skulle bara vettigare att helt byta fasaden. Det är ju trots allt många brädor som har gjort sitt och verkligen måste bytas ut. För om man nu ska måla om så betyder det helt sjukt mycket jobb eftersom vi  måste renskrapa all trä, noggrant. Grundmåla och sen täckmåla. Tiden och energin som går åt till det kanske är värd de extra kronorna för en helt ny panel? Men, det dyker det upp ett nytt problem och här är det inte jag som ställer till det utan det är min käre man. Han vill nämligen byta taket i samma veva om vi ska byta fasad. För taket är rätt nött nu. Det måste alltså snart bytas hur som helst. Och vad gör vi då? Ska vi köpa nya tegelpannor eller ska vi försöka hitta begagnade? Ska vi lägga betongpannor i stället?

Ja. Nu hör ju. Never ending story.

fasad

För tillfället får jag nöja mig med min befintliga projektlista ;) Den har ju trots allt en del punkter på sig redan. Det är bara att man vill vara ute på våren och sommaren och inte inne!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s