Improvisationsmat.

Just nu har vi i stort sett ingenting hemma i varken kylskåp eller frys. Min plan är att vi ska bli tvungna att äta upp det sista ur frysen innan vi fyller på med nytt. För det känns ju rätt dumt om vi ska kasta maten bara för att vi inte tycker den är lika god som det nya vi handlar.

Så idag gjorde vi kyckling i ugn. Den fick ligga i en marinad av koncentrerad fläderblomssaft och citron, sen stekte vi den för att få en fin yta och tillsist åkte den in i ugnen med lite av fläderblomssaften, 150°c 25min. Till detta rotade vi fram två halvtomma fryspåsar med wokgrönsaker. Men i stället för att woka grönsakerna så kokade vi upp den och sen mixade vi dem till en slags mos. Detta serverades tillsammans med en sås av Turkisk yoghurt och örter.

Nu är det så att jag inte gillar kyckling men det blev ändå rätt bra tillslut.

Och apropå kyckling. Det är i n t e trevligt när man kan se hålen i kycklingfileerna som blir när de sprutar in vatten mm (mörar den). Uäck! =P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s