Vilsen

Ännu en gång finner jag mig vilsen.

Det är tankar kring arbete och pengar som skaver. Jag har skickat ut lite ansökningar under förra veckan och väntar nu på svar. Jag gillar verkligen inte det här läget. Jag vill att allt bara ska vara klart. Endra ja eller nej. Men nu.

Jag försöker att inte tänka så mycket på det men det ligger liksom i bakhuvudet och maler. Det är i och för sig ingen stress att ordna ett jobb men jag vill så gärna komma ut och arbeta NU. Jag har varit hemma med barn så att det räcker. Och här, precis här är det jag blir kluven. Varför inte passa på att vara hemma med barnen så länge och mycket som möjligt? De är bara små en gång.

Och sen pengar, vilket evigt problem. Jag vill ha pengar till så mycket mer än vi har. Jag vill ha pengar för att kunna bygga ett staket, jag vill ha pengar för att köpa det där ultramoderna hönshuset, jag vill ha pengar för att resa, pengar för att vara helt skuldfri från studielån och huslån. Pengar till ett magnifikt bröllop. Och så fortsätter det. I en evighets evighet känns det som =P

På tal om något helt annat, jag var förra veckan och skulle ut med vagnen. Jag skulle gå från verkstaden och hem med lilla Elva. Vilket elände! Det toksnöade så jag fick mer eller mindre dra vagnen hela vägen hem. Jag fick backa mig framåt och när jag inte gjorde det så fick jag i stort sett ligga raklång mot styret på vagnen för att få den framåt. Det var helt vansinnigt med klibbsnö som höll mig fast. Svetten rann och jag var så frustrerad att det bara sprutade tårar. De bilar som körde förbi mig måste trott att jag var galen. Tillslut så fick jag nog och styrde ut oss i körfältet på vägen. Det var det enda stället som fungerade. Men hur lätt trot ni det är på en vältrafikerad väg. Jag kunde gå ett par meter sen fick jag dra upp oss på trottoaren igen för att det kom en bil. Ner igen, upp igen, ner igen, upp igen och så höll det på. Trottoaren var alltså inte plogad ;)

En tanke på “Vilsen

  1. Det där med att vara hemma och njuta av tiden eller bege sig åter i arbete är en svår fråga. Själv började jag jobba 20% efter årsskiftet och ska nästa månad gå upp på 40%. Så här en månad in i leken kan jag säga att jag många morgnar vaknar upp och känner inte alls för att gå på jobbet när jag ser min lilljänta ligga och sussa så gött. Men det är skönt att komma iväg och motionera hjärnan som jag kallar det för att sedan längta hem igen till min lilla goding.

    Nu var läget lite akut på mitt arbete och de ville verkligen ha mig tillbaka, på mina villkor dvs.lite arbete hemifrån emellanåt. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag emellanåt faktiskt önska att jag bara var hemma med min lilla. Bara fick vara med i hennes utveckling för det går så fort. Så passa på och njut om du ändå inte ännu har något att gå tillbaka till. Skicka i väg några ansökningar när du hittar något som passar dig eller intresserar dig och om det inte är jätte-bråttom ut i arbetslivet så passa på och leta upp företag som du är intresserad att jobba i och skicka in spontanansökningar. De kanske inte har något just nu, men om någon månad eller två och då har du förtur (oftast i alla fall) eftersom du redan visat intresse!

    Men jag förstår dig, att skicka iväg och bara vänta är inte min grej heller.

    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s