-Våren-

Jag längtar efter våren. Extra mycket när jag ordnar nya tullisar!

Visste ni att man kan äta tulpaner? Och att de utbröt en spekulationsmarknad utan dess like?

”I 1600-talets Holland blev tulpaner otroligt eftertraktade och det utbröt en hänsynslös spekulationsmarknad. En enda tulpanlök kunde i extrema fall inbringa summor på flera tusen gulden, motsvarade en tredjedels normal årslön. Denna spekulativa finansbubbla, som kallades för tulpanmanin, sprack till slut, liksom alla ”bubblor”.

”Trots att tulpanlökar har ätits under tider av svält och att tulpaner är så begärliga för rådjur är de lite giftiga. Tulpaner kan ge förgiftningssymptom som liknar de som stormhatt ger, men lindrigare”

Det var bara här om dagen som jag lärde mig det. Jag såg på SVT2 tror jag. Stackars kvinna som blev girig där på 1600 talet.. Henne gick det inte bra för. Semper Agustus var den allra finaste av de tulpaner man handlade med.

-Semper Agustus-

Själv tycker ja Raika är en fin tulpan :) Se nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s