På primärvårdsjouren =/

Lilla skrutt Elva har fått en sådan feber och slemhosta att vi blev rekommenderade att åka upp på jouren för att lyssna igenom lungor och få medicin utskriven. Detta är hennes allra första förkylning och den har gjort så att hon tappat rösten. Det låter så ynkligt och hemskt när hon gråter nu. Hon är dock rätt glad, precis som vanligt, det är bara att hon får lite svårt att andas pga av slem.

På sjukhuset så stack de henne två gånger i foten och en i handen för att samla lite blod inför sänkan och vet ni vad, tösen pirade inte ens. Hon log! :) De är våran tös de!!

Vi fick Mollipect utskrivet. Men nu när jag läst lite om det blir jag inte så sugen på att ge henne det förrän tidigast i morgon. Eftersom det är efedrinhydroklorin i det så blir många barn helt upp i varv och de kan få svårt att komma till ro. Sen blir ju slemmet lösare så de hostar mycket mera efter de fått medicin (så som det ska vara). Så lugnast är nog om hon får sova nu på natten och sen får hon en slurk på morgonen. Jag läste att det var många som fick Mollipect utskrivet tillsammans med bricanyl för att då ge bricanyl på natten och mollipect på dagen. Sen var det en del som fick Ventolin. Undra varför inte det kom på tal?

Vad har ni för erfarenheter av Mollipect?

 

5 tankar om “På primärvårdsjouren =/

  1. Vi fick både ventolin och mollipect utskrivna när Kira hade hosta, först det ena och när inte det hjälpte fick vi det andra. Tror vi fick ventolin först för mollipect var det mer biverkningar med, det var dock lika svårt att få i henne båda. Men mollipect var det som hjälpte :) Hoppas hon blir bra fort!

  2. Vi har också fått Mollipect utskrivet till vår tjej och på vårdcentralen så sa dem att vi helst inte skulle ge i samband med natten. Just för att som du säger, det löser upp slem och de hostar av det. Tycker att det fungerat ok. Men nu går det inte att ge henne det längre. Hon h a t a r all flytande medicin. ;) Hon fick krupp som eskalerade och satte sig i lungorna, då fick vi Bricanyl utskrivet. Ett tag tyckte hon att det var jättegott. Inte nu länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s