Ho ho hobbit?

Igår kväll var jag och såg The Hobbit.

170 minuters besvikelse måste jag säga. Det känns som att jag satt och väntade på att filmen skulle börja. Hela tiden. Sen var den poff  bara slut. Mycket utfyllnad tycker jag.

Jag gillar ju ändå Sagan om ringen filmerna så man kan ju tycka att denna borde falla på plats direkt men icket, tyvärr.

Hobbit är en kommande filmtrilogi baserad på J.R.R. Tolkiens roman Bilbo – En hobbits äventyr från 1937. Den första filmen, Hobbit: En oväntad resa, hade biopremiär den 12 december 2012, den andra, Hobbit: Smaugs ödemark, kommer att ha den 13 december2013[3], och den tredje, Hobbit: Bort och hem igen, den 18 juli 2014 (detta var först tänkt att vara namnet på den andra filmen)[4]Filmerna skulle ha regisserats av Guillermo del Toro, men han hoppade av på grund av filmens många förseningar. Filmerna regisseras i stället av Peter Jackson[5], som bland annat har regisserat hela filmtrilogin om Härskarringen från åren 2001 till 2003.

Filmerna kretsar kring berättelsen om en hobbit vid namn Bilbo Bagger (Martin Freeman), som bor i det fredliga landet Fylke i den fiktiva världen Midgård. Han får besök av en beryktad trollkarl vid namn Gandalf (Ian McKellen), som har kommit till Fylke för att be Bilbo om en tjänst. Med sig har Gandalf tagit ett följe av tolv dvärgar, vilka leds av dvärgen Torin Ekenskölde (Richard Armitage), vars farfar var kung över dvärgariket Erebor, som förintades av en drake vid namn Smaug (Benedict Cumberbatch) för länge sedan. Gandalf och Torin har tillsammans lagt upp en plan om att färdas tillbaka till Erebor under Ensamma berget för att besegra Smaug, som nu dväljs där. Enligt planen ska de ta hjälp av Bilbo för att kunna ta sig in i Erebor.

Bilbo, Gandalf och dvärgarna ger sig ut på en farofylld resa som tar dem till Midgårds östra länder. Under resan kommer Bilbo dessutom finna en mytomspunnen ring – Den enda ringen – som får honom att bli helt osynlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s