Matvägrar :(

Vilde har under den sensate veckan matvägrat.

Han vill inte ha gröt, inte puffar, absolut ingen mat, inga mackor, ingen frukt, inte ens tomater eller makaroner. Han dricker dock vatten. Vad ska jag göra? På tidig morgon kan jag få i honom 150 ml NAN2. Men that’s pretty much it. Han kan om han är på humör äta en Ellas kitchen smootie men som sagt, bara om han är på humör. Och kanske en halv spisbrömacka.

Vi har försökt ge honom sådant som vi vet att han tycker om man han ratar det. Han blir arg bara han ser sin tallrik. Vi har prövat att ge honom mat på en vanlig tallrik i stället och vi sitter tillsammans allihop och äter men det verkar inte hjälpa =/

Men visst är det så att ett barn inte aktivt kan svälta sig? Det måste ju var aså att han har ont i halsen eller något i den stilen. Eller att han kanske ätit en macka med ett hårstrå på som sen fastnat i halsen/munnen och gett en obehaglig upplevelse som han har i minnet?

Vilde har ju förut ätit i stort sett allt och med god aptit. Glufs glufs. Det har varit backningar på både frukost och middag. Men nu, vad hände liksom?

5 tankar om “Matvägrar :(

  1. Vi har precis gått igenom samma sak med vår dotter som är 15 mån. Det pågick i ett par veckor, vi fick i henne samma som du typ. Hon gillar pommes så det fick vi ta någon gång och kall korv gick ner ibland. Men det var oerhört lite hon åt men det har gått över nu. Tror hon hade ont i halsen för hon var välldig hostig just då. Du kan alltid försöka med ersättning ett par gånger under dan, så känner man sig lite bättre till mods.

  2. Min kille är precis likadan just nu. Han är femtonmånader och har ätit nästan allt alltid. Ingen botten där inte. Känns som om han dragit på sig något virus då magen inte helt är i balans. Man får försöka att inte göra så stor affär av det och få i vätska så löser det sig säkert :)

  3. Kan ju vara värt att kolla upp halsen, annars är det väl bara att hålla ut och fortsätta försöka. En kompis till mig lät sin son vara med och välja mat, laga och sedan äta, det hjälpte för dom! (Han var strax under 2 så det kanske är nåt som kommer nu)

  4. så länge han dricker så är det bra men nåt måste dt va, kan va halsen eller magen som knasar, går ju magsjuka lite överallt o halsont.
    det är bra att ni erbjuder o fortsätt så han repar sig snart ska du se :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s