Snälla hjälp mig!! :O

Vad ska jag ta mig till!?!

Jag råkade tvätta Mattias fina cardigan med en röd servett eller något annat luddigt i fickan.

 

Här är bilder på först utsidan av tröjan och sen insidan/baksidan.

What to do? Är det bara att slänga nu eller? Tänkte att man kanske kunde bleka bort det men sen lästa jag på tvättlappen att man inte får bleka med klorin. Vad bleker man med det? Färgen på tröjan är naturvit nu.

Jag har tvättat tröjan med vanish vitttvätt + gel. Och nu ligger den i blöt i vanligt vatten tills i morgon. Tänkte ringa kemtvätten och höra om de vet vad jag ska göra eller om de kan hjälpa mig på något vis. Och jag fick för mig att det var bäst om färgen inte fick torka in, därav blötläggningen.

Men alltså, om det röda färgat av sig så har det väl färgat fibrerna och då är det knappast något som går att tvätta bort, eller hur? Kan man färga över det med naturvit?

Gud så tråkigt att det blev så här. Det där var verkligen en favoritcardigan :'(

 

 

6 tankar om “Snälla hjälp mig!! :O

 1. Eva som hade festprissen sa en gång att hon tog bort alla fläckar med yes.. Eller så färgar du hela röd, eller svart… ;)

 2. Pröva Sixten fläckborttagning. Fick bort bläck från tygsoffan och spitpenna från tapeten utan några skador. Annars är galltvål att rekomendera. Lycka till :)

 3. Åhh synd att detta var ett inlägg från 2012.. Men om något liknande skulle hända i framtiden så ta ättika på fläcken (vilken jäkla fläck som helst egentligen, strö bikarbonat över (City gross brukar sälja Santa Maria storpack) Det kommer att bubbla o fizza som bara den, när det lugnat ner sig slänger du in den i maskinen, ta 50/50 tvättmedel/bikarbonat och det ska fungera på första försöket, annars är det bara att göra om. (jag hade en hel filt häromdagen som blev halvrosa. Någon, läs jag, hade glömt en lila tygbit i maskinen. Fungerar mot kräkfläckar, kissfläckar och andra barnvätskor/djurvätskor ;) samt att ev odörer försvinner meddetsamma! Vanish kan slänga sig i väggen. (har inte provat galltvål själv än men ska)

  Bunkra hem bikarbonat och kolla youtube—> Cleanmyspace – bakingsoda
  Bakingsoda = bikarbonat
  Vinegar= Ättika (men deras är på 5% medan vår är på ca 12%)
  Hennes tips är väl använda i detta hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s