Plugga?

Jag funderar på om jag ska söka in på den juridiska översiktskursen på UMU till hösten. Jag har länge tyckt om Juridik men jag har som skjutit på det. Varför vet jag inte. Kanske för att jag måste skicka in en massa betyg till VHS och så.. Men jag tänker så här att det skadar inte att söka! Det spelar ju faktiskt ingen roll om jag jobbar eller om jag fortfarande är ledig. Man kan läsa kursen ändå :) Och gillar jag det på riktigt, som jag tror att jag gör så kan jag då söka programmet :) Om jag nu kommer in på kursen dvs, haha!! Jag såg att det var helt galet många sökande förra gången =P

När jag läste till Inköpare så läste vi en kurs juridik samt LOU och ska jag vara ärlig så tycker jag nog att den var en av de mest intressanta kurserna på hela programmet. Och ett extra plus är ju att jag inte behöver köpa litteraturen jag redan har! ;)

Follow your dreams.

Eller är jag på tok för gammal för att börja med detta nu? Jag vill ju inte vara delaktig i alla studentjippon, jag vill bara studera! :)

4 tankar om “Plugga?

  1. Jag säger bara do it! Själv läste jag när jag var yngre men min lillebror rekommenderade jag att vänta med studierna tills han hade arbetat och levt lite för det var något jag önskade att ngn hade sagt till mig. Du är äldre men absolut inte lastgammal och framförallt… Det enda det hänger på är din egen motivation i slutändan.

    • Ja vi ser väl hur det blir :) Jag har ju som gjort båda delarna. Direkt efter gymnasiet jobbade jag ett år, sen läste jag till Idrottspedagog, jobbade två år och läste sen på högskola till Inköpare. Så jag har ju som gjort av med en del studielån om man säger så och kan nu bara täcka upp för 2 år av ytterligare studier. Jurist är ju 4.5 år. Så blir det plugg måste jag samtidigt att jobba vilket känns j ä v l i gt tufft måste jag erkänna.

    • Nej det är sant. Men det ska ju helst generera en vinst och inte bara ett större studielån ;) Och jag vet inte hur företagen resonerar när de ska anställa sen. Vill de en en ung medarbetare som bli kvar 10 år längre än vad en annan blir typ, haha! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s