Visst är det märkligt!

Precis lagom innan jul så ska vi lämna in bilen på verkstad. Den ska få sig en riktigt genomkörare och offerten hamnade på ca 7000kr. Inte så upphetsande utgift med andra ord.

Men här, precis här är ett perfekt ögonblick för att beskriva hur min hjärna fungerar. På väg från verkstaden suckar Mattias tungt men inget mer än så. Jag å andra sidan kommer på mig själv att säga; Nu far vi och handlar julklappar till barnen! Precis som att vi inte ens fått offerten. Precis som att vi har hur mycket ekonomiskt spelrum som helst. Blä! Det är precis som att de gånger man har lite pengar, de är de gångerna man vill gå ut på restaurang och äta. Och när man har mycket pengar så stannar, i alla fall jag, gärna hemma och äter typ korv och makaroner. Märkligt.

Jag är glad att jag har Mattias. Han låter mig hållas. Han låter mig handla. Så länge vi kan betala räkningar, köpa mat och allt sådant. Ibland plockar han ner mig på jorden och får mig att tänka annorlunda. Ibland spikar han fast mig i marken och blir bestämd. Men oftast låter han mig köpa de saker som jag anser att vi behöver. Antagligen för att han låter mig lära av mina misstag. För det gör jag, babysteps my friends. Han vet att jag mår dålig de gånger jag verkligen slösar. Han behöver liksom inte salta det. Min fina man. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s