Tierpark

Djurparken Hagenbeck. Helt klart ett ställe jag velat bo på om jag var ett djurparksdjur. Allt är otroligt ornat och fint. Stora inhägnader och många djur strövade fritt omkring inne på området :) Bland annat tapirer, påfåglar, små apliknande varelser och hur många andra markburna fåglar som helst!

På djurparken fanns det en utarbetad slinga man skulle gå för att inte missa något av de all 73 djuren, och gissa vad som låg på plats 56, jo girafferna! Så jag stressade tyvärr igenom i stort sett hela parken bara för att vi inte skulle missa dem innan de stängde. Trots all stress så ser jag till min stora fasa att de släppt in girafferna för middag när vi kom ut från isbjörnarna :( Det betydde att jag inte skulle få möjlighet att klappa eller mata dem :( Där och då ville jag bara självdö. Det enda jag ville var att få vara riktigt nära en giraff! Vi kunde ju dock fortfarande gå in till dem men nu var de i sina burar och åt middag.

 

Så, nu när jag fått ur mig det där så kan vi ju backa bandet lite och ta det lite långsammare :)

Det första djuret man mötte var Elefant. Först kom det en inhängnad med mamma/bebis elefant. Efter den kom inhägnaden med resten av elefanterna, de man fick mata! Gissa om Vilde tyckte det var spännande?! :)

Efter elefantfesten så kom det kameler och sen babianer. Jämarns vad de lever om! De var två bebisbabianer som satt med de större och en av dem såg verkligen färsk ut. Typ bara någon dag eller två. Den var säkert större men den såg verkligen ynklig ut. Runt hörnet fanns det ett par gungbrädor eller rättare sagt sånna små figurer som barnen kan rida och gunga på. Toppen tyckte Vilde och tog sig en tur! :)

Sen var det dags för gigantiska uttrar. Jag blev såld. Otroligt vackra varelser! De ser ju ut som katter, taxkatter! :) En av de fyra uttrar vi tittade måste haft världens största ego. Det såg verkligen ut som att han njöt av att vi tittade på honom. Han visade liksom upp sig hela tiden. Det var nästan som om han posade! ;)

Därefter tog slingan oss igenom en stor park där det va en liten sjö. Här sprang det runt en massa små djur och fåglar som man kunde mata och klappa. Allt var otroligt vackert och fridfullt! I slutet på parken var det en i hängande med ett tiotal aror och sen kom vi till brunbjörnarna. Svit vad stora de är! Riktigt otäcka på nära håll. Jag skulle definitivt inte vilja möta en sådan i skogen!

Efter björnarna var det dags för kängurus och strutsar. Sen gick vi över ett par broar som visade oss enorma koifiskar under sig. De var nog de absolut största koi’s jag sett :) Vad matar de dem med? Kattungar?

Okej, efter detta var vi nu framme vid pettingzoo. Det var där som alla barn fick gå in till dvärggetterna och klappa/mata. Vilde tyckte det hela var rätt spännande och han skrattade gott åt dem. Han försökte också ”bocka” dem. Alltså han gosar med pannan så som katter gör ;) Det roliga var bara att han gosa med getternas rumpor. Han kanske tyckte att de var lite för hårda där fram? :)

Vidare in mötte vi ett par olika djur, bland annat myrslokar. Sen kom det ett gäng med gäss som man kunde mata och klappa. När vilde stod bredvid dem så hade han deras käppar precis i ögon höjd så jag var lite orolig där ett tag. Men jag tänkte att vi låter honom vara och så griper vi in om vi ser att det är på väg att bli otäckt. Man måste våga lita på barnet ibland också. Och mycket riktigt, allt gick bra. När en av gässen försökte ta hans mössa backade han genast och höll sig sen på ett tryggare avstånd :) Klokt.

Vi var nu framme vis islandskapet. Man gick som in i ett stort, stort isberg. Där fanns det isbjörnar, pingviner, sälar, valrossar och andra arktiska djur :) och jösses vad pingviner skriker högt! Ett riktigt otäckt ljud om jag ska vara ärlig. När vi kom ut ifrån berget så var vi alla rätt hungriga och stannade vid ett litet stripsstånd och tog oss countrypotatos with sourcream. Friterade potatisklyftor med sourcreamdip alltså :) Supergott och välbehövligt!

Nu hade vi gått runt halva djurparken och mina höfter började ömma. Jag vet inte varför men sen vi gick runt utsidan på parken dagen innan så hade jag superont och har det fortfarande :p

Jaja, vi kom iaf fram till en stor sjö med galet många flamingos. Det hela såg helt magiskt ut när man stod där och tittade. Allt det rosa mot den orange/gröna bakgrunden, mums!

Längre in efter slingan mötte vi mandriller, zebror och sen lejon! :) Det var en lejonens med fem lejonbrudar. Heter de något speciellt? Lejoninnor? De såg iaf ut att ha det väldigt härlig där ute i kvällssolen!

 

Strax efter bisonoxarna var det en stor lekpark och sen kom man fram till leoparderna. Bara en liten bit bort mötte man sen tigrar och jättesköldpaddor :) Galet stora sköldpaddor alltså!

Det sista djuret värt att skriv om var orangutangerna. De bodde i en gigantisk glaskupol som man gick in i. De hade ett litet kafé där inne också :) Det ser för härligt ut när aporna tar sig från punkt À till punk B. Det är nästan som rinnande vatten, så lätt tar de sig mellan gungor och träd :)

I samma veva som vi gått klart slingan hör vi hur de börjar plinga i olika klockor och det är dags för zooet att stänga. Vilken tur att vi hann klart! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s