Tropikhuset

Skepp o hoj!

Idag efter Vildes lunchvila så gick vi till aquariumet. Tropikhuset alltså :) Tyvärr fick vi vända om direkt när vi kom dit eftersom man inte fick ha vagn med sig in :( Så det var med andra ord bara att vända om och hämta bärselen till Elva. Sagt och gjort. Vi kom tillbaka en stund senare och denna gång blev vi nu insläppta, utan vagn ;)

Det första djuret man blev presenterad för var Lemur. De hade en hel hög med Lemurer som sprang fritt och hoppade runt på besökarna. Detta var helt klart Vildes favorit! Han kiknade av skratt när de kom hoppades! :) Vidare in i tropikhuset fick man möta krokodiler, massa olika ormar och fiskar. Mest imponerande måste det tre våning höga akvariet ha varit. Där simmade det alltså hajar! :O

 

Hela tropikhuset var imponerande faktiskt. Jag tyck vi gick och gick och gick och det tog aldrig slut. Elva var mest intresserad av de stora silvriga diskusfiskarna som simmade i ett av akvariumen. Ögonen följde firrarna galant! :) Och på tal om Elva, hon snurrar nu från rygg till mage! Hon har iof gjort det sedan innan vi reste men man ska inte vara för snabb med att ropa hej ;)

 

 

När vi hade gått igenom en stor del av tropikhuset kom vi äntligen fram till en restaurang. Skönt. För det var kring 40 grader varmt där inne med en luftfuktighet på 97%. Vi behövde med andra ord något att dricka och äta. Men vet ni vad, de tog inte kort utan bara cash!? Typiskt, vi so. Är så dåliga på att ha lösa pengar med oss :P Så det blev ingen mat och dryck förr oss, bara för Vilde.

  

När vi hade gått klart hela rundan så gick vi till Lemurerna igen bara för att Vilde tyckte de var så ofantligt roliga, Vilde fick sig dessutom en tysk kompis :) Sen när vi skulle gå hem valde vi att gå runt djurparken. Fel val. Det var 4.2 km! :O Vi som redan stått och gått över två timmar. Behöver jag ens säga att mina axlar värkte av Elva efteråt? Det positiva i det hel var väl att vi hittade till en mack som sålde snacks och alkohol. Vi köpte med oss en vinare och lite pringles. Lyx! ;)

 

 

Tillbaka på hotellet tog Vilde sig en powernap medan vi glodde på barnfilm, på tyska. För dubbar de allt. De dubbar till och med How I met your mother och amerikanska faktadokumenterer :P Skulle det inte vara bättre att texta så att tyskarna kan få lära sig lite engelska? Det förvånade mig att de på tropikhuset inte pratade engelska då det är en stor turistattraktion. Inte heller en enda skyllt var på engelska.

När klockan blivit 17.30 gick vi ner till loungen och tog oss en Irishcoffe innan maten. Middagen njöt vi sedan av på hotellets egna restaurang. Vilde skötte sig exemplariskt och Elva sov. Helt lovely! :)

  

Till förrätt delade vi på en steak tarte with wild mushroomsalad and honeysorbet. Helt seriöst, jag hade ingen aning om att de skulle servera oss en råbiff!? Men jag måste säga att jag tyckte det var supergott. Lite extra salt och det smakade fantastiskt. Jag som skytt råbiff som eld skyr vatten! Mattias tyckte dock inte att det var lika gott, men det var mest konsistensen han hade problem med. Till varmrätt blev det sen en rumpsteak with potatocake och en wild board with redwinesause. Ingen höjdare någon av dem, tyvärr :(

19.00 ligger vi nu på rummet igen och väntar på att Vilde ska somna så att vi får lägga oss i badet : D Det här med badkar är verkligen toppen, både för föräldrar och barn! :) Varje dag badar vi! Vilde och Elva under dagen och vi på kvällen, fantastiskt! Jag längtar tills vi fått ordning på Vildes rum så vi kan städa undan från vårt badkar hemma. Just nu fungerar det som materialbänk :P

Nä, tack och hej från oss. I morgon blir det zoo! Sov gott :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s