Utresa

Framme.

Det här gick ju bra måste jag säga! :)

Vi började resan mitt i natten kan man säga för vi tog bilen upp till Umeå flygplats 04.20. En timme senare stod vi vid baggagedrop och 07.00 gick flighten till Stockholm. Vi åkte med Norwegian på denna sträcka och trots att jag är en trogen SASare måste jag ge ett stort beröm till Norwegian. Personalen ombord var hur gullig som helst och stod länge och pratade med oss för att försäkra sig om att vi kände oss bekväma. De gullade med barnen och allt kändes väldigt genuint. Planet vi åkte var nytt och de erbjöd WiFi ombord :) Perfekt, för då kunde ju Vilde se på Fåret Shaun! :D

 

Flighten i sig gick bra, jag hade Elva i knät och Mattias hade Vilde. Vi hade gett båda barnen Nezerildroppar innan vi boardade för att minska risken för ont i öronen och vet ni, jag tror det fungerade! Inget av barnen protesterade, varken vid start eller landning :) Elva somnade förresten alldeles efter start och sov sig genom hela turen!

Framme på Arlanda kollade jag igenom vagnen och den hade klarat sig utan en skråma trots att vi inte emballerat den på något sätt. Hurrey!

Okej, nu hade klockan blivit 08.30, vi skulle nu vidare med SAS till Köpenhamn och sen därifrån till Hamburg. Här strulade det lite med incheckningen. Inget allvarligt men man måste checka in via disk pga syrgasmaskerna. Vi har ju två spädbarn och då är det lite speciellt. Vi fick heller inte ha våran paraplyvagn i handbagage :( Så vi hade alltså lika gärna kunnat ta med en till väska. Det hade faktiskt underlättat en del. Att rymmas med allt för fyra i en skötväska är lite pussligt. Speciellt när man får leksaker till barnen på varje flight ;) Hur som helst, 10.00 satt vi på planet och väntade på att få lyfta. Det blev lite förseningar pga något med bränslen och Vilde som verkligen hade blivit trött vid det här laget, han ville ju bara sova. Elva fick sitt frukostmål strax efter att vi lyft och sov sen igenom även denna resa, guld :) Vilde somnade han också så fort vi kom upp i luften! Detta plan var fullsatt och på raden framför satt Bo Kaspers orkester :) Innan vi landade så läste en av flygvärdinnorna upp vädret, men hon hon sa; Soligt eller inte, det som är det är” Sen sjöng hon en sång!!! Va?! Hur kul som helst :D

 

Vi landade 11.20 i Köpenhamn och nu hade vi bara en flight kvar. Sista benet. Vilde fick i sig lite lunch och jag och Mattias åt varsin korv! Elva sov fortfarande :) Här var det lite smidigare i och med att vi skickat bagaget hela vägen direkt till Hamburg från Arlanda. Vi behövde alltså inte checka om det :) 12.30 satt vi nu på sista flighten för dagen och det började kännas i axlarna att Elva hängt i selen allt för många timmar. Vi landade 13.15 och hade därmed vunnit 15min, i love tailwind :) Tyvärr så tror jag att Vilde började känna av öronen vid nedstigningen denna gång för att blev lite ledsen och gned sig för öronen. Så vi får inte glömma Nezerildroppar inför sista leget på hemresan!

 

 

Nästa steg var att ordna sig en taxi till hotellet. Det visade sig vara det svåraste med hela resan. Att få tag i en taxi med två barnstolar. Eller ja, ett babyskydd och en stol :) Men efter ett par turer upp och ner mellan två taxibolag löste det sig. 10min senare checkade vi in på hotellet! :)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s