Att dela kärleken.

70% av alla pappor älskar ett barn mer än det andra. (Enligt någon studie jag ramlade över) Är det verkligen så? Och hur många procent av mammorna känner så undrar jag?

När vilde kom tog det flera månader innan jag fattade att han var min. När Elva kom visste jag att hon var min. Jag visste ju iof  också vad jag skulle känna. Eller hur jag skulle känna.

Jag är otroligt nojjig över att ett av barnen ska känna sig bortglömd. Och jag är orolig att jag hela tiden ska försöka täcka upp för detta. Nu tror inte jag att varken Vilde eller Elva känner sig mindre älskad, för de är ju verkligen inte så, men jag kan ändå inte sluta oroa mig.

Men visst måste det vara ganska vanligt att känns så här?

Mina barn är självlysande. Yes.

Summa summarum

Man kan väl säga så här; Att man älskar barnen precis lika mycket men det är ok att älska olika. Alltså samma kärlek men olika relationer till sina barn.

En tanke på “Att dela kärleken.

  1. Det låter ju helt sjukt att 70% skulle känna så!! Det tror jag verkligen inte på, det är ju jättehemskt! Det finns ju många föräldrar som helt uppenbart favoriserar det ena barnet/några av barnen, men det kan ju ändå inte höra till majoriteten.

    Det tog lång tid för mig att känna vad man ”borde” med min Kira också, säkert för att jag aldrig fattat att det var på riktigt under graviditeten och förlossningsdepressionen, men nu är hon ju mitt allt! Och hennes pappas också. Jag känner lite oro för hur det blir när lillasyskonet kommer, om man verkligen kommer känna likadant, om man kommer kunna ge lika mycket till två samtidigt, om någon känner sig utanför, och speciellt den stora skräcken att man tycker om det ena mer!

    Jag tror att det blir olika relationer till barnen absolut, det är ju ändå två olika människor med olika egenskaper och personlighet, även om båda är ditt kött och blod och du älskar dom mer än livet. Men det betyder ju inte att man älskar dom olika mycket :)

    Jag hoppas verkligen allt sånt där faller på plats, det verkar det ju ha gjort för dig! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s