Vilken flopp!! =P

I fredags var vi och handlade. På väg till kassan möter jag en man med en påse räkor. Efter det blev jag så galet sugen på räkor att jag genast går till charken och köper mig 400g färska räkor.

Vi åker hem, donar och fejjar. Jag börjar bli riiiiiiktigt sugen på mina räkor och ett glas gott, kallt vitt vin. Jag börjar skala räkorna men störs över att de känns så.. sträva och klibbiga? Som saltavlagringar. Sen börjar jag störa mig på att de luktar väldigt mycket fisk och även väldigt mycket ammoniak. Tanken på att de skulle kunna vara dåliga kom ju så klar men vadå, jag hade ju köpt färska räkor som kostar närmare 300kr/kg. De ska ju inte vara dåliga! Jag märkte också att spröten lätt bröts av och att det var en del ”dåliga” räkor med i påsen. Jaja, tänker jag och inbillar mig att det kanske är för att de legat i påsen som de luktar så mycket.

Hur som helst så skalade jag klart alla räkor. Men är jag skulle sätta mig i soffan och mumsa i mig dem tillsammans med vinet gick det bara inte. Det luktade så starkt av ammoniak att jag inte ens kunde ta dem till munnen.

Googlade lite och kom fram till att de absolut måste ha varit dålig.

VILKEN FLOPP.

Jag som tänkte ha en mysig kväll i soffan. Det stackars vitvinet fick slinka ner utan sällskap helt enkelt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s