Vildes sömn =/

Jag vet inte om det är för att vi tillåter det eller om det är något annat. Men Vilde har nu börjat vakna vid 02 igen för att han vill ha välling eller tutte. Sen vaknar han igen vid 04-05 och sen kliver han upp 0630.

Nu har jag funderar mycket om det är så att han får i sig för lite mat på dagarna och därför hinner bli hungrig på natten. För att utesluta detta har vi börjat ge honom gröt innan han ska sova. Men detta har tyvärr inte hjälpt.

Hans intag kan se ut som detta;

05 – 180ml välling

09 – gröt + banan + macka

11.30 120ml välling inför lunchvilan

14 – en lunchburk barnmat + macka

17 – en middagsburk barnmat + macka

19 – gröt

23 – ev.välling

Vissa kvällar får han välling ist för gröt innan han ska sova (19).

Ibland vaknar han även flera gånger där i mellan också. Men då liksom sover han fast han är vaken, eller tvärt om. Han kan stå upp i sängen och vara jätteledsen men lägger man ner honom utan att säga något sover han på en millisekund. Eller så ligger han och gråter och jämrar sig i sömnen för att sen sova precis som inget hänt. Jag blir så trött på detta. Det var ju så himla bra ett tag. När han sov från 19.30 till 07.30 utan uppehåll. Vad har hänt?! =P

Och Elva då? Jo hon äter äter 23, 01.30, 04 och 06. Jag kan inte minnas att Vilde åt med så täta intervaller vid samma ålder. Jag vill minnas att han rätt tidigt började sova nätterna igenom. Det känns som att den där perioden då vi fick väcka och mata Elva trasslade till allt för oss =P

R U T I N utan grin. Yes pls.

9 tankar om “Vildes sömn =/

 1. Varför ger du så lite välling? Vi har en blivande ettåring och han äter 270 ml när han får välling. Prova att ge mer är mitt tips. Lycka till!

 2. Har du provat ge vanlig mat som ni äter ist för burk? Jag upplever iaf att Vincent blir mättare när han äter hemmagjord mat med typ gräddsås, eller gratäng med massa mojsigt i än burkmat.. Inte lätt att bryta en vanan att äta på natten i denna åldern kan jag tänka mig.. Hoppas ni får det att funka:)

  • Vilde får vanlig mat ibland också :) Men vi är så otroligt dåliga på att äta lunch och middag i detta hus. Fast när vi väl gör det så äter Vilde självklart våran mat :) Men vi gör ju inte direkt gratäng eller gräddsås. Det blir korv och makaroner eller ris och kyckling typ. Hur som helst så har jag inte upplevt någon skillnad i sömnmönstret även fast han ätit ”riktig” mat =/

 3. Hörde något om att ett barn ska behöva äta 3 burkar för att fylla upp hela näringsbehovet. Så varför inte låta honom äta vad ni äter? :)

  • Samma här, Vilde får vanlig mat ibland också :) Men vi är så otroligt dåliga på att äta lunch och middag i detta hus. Fast när vi väl gör det så äter Vilde självklart våran mat :) Hur som helst så har jag inte upplevt någon skillnad i sömnmönstret även fast han ätit “riktig” mat =/

 4. Min dam som är jämngammal med Vilde äter en halv eller en macka till frukost med ett glas mjölk. Lunch vid 11.30 vilket är riktig mat, frukt och vatten, mellis som ofta är yoghurt, frukt, en macka eller liknande och sedan middag vid 18. Vid 19,30 dricker hon 300 ml ersättning och sover sedan hela natten utan mat, Pigg, glad, lång och växer som hon ska. Kan dock tillägga att hon GÄRNA drack mjölk flera gånger varje natt så länge jag lät henne. Gick över till vatten och numera behövs ingenting mer än eventuellt hjälp att hitta nappen om hon vaknar.

  • Skönt att ni har fått det att fungera :) Jag tror Vilde skulle bli hungrig om jag prövade ert schema. Alltså mellan målen, trots mellis. Men det är ju kanske värt att pröva! :)

 5. vi kör frukostvälling vid 6-7tiden och lunch (lagad mat, ofta gårdagens rester) vid 11 (någon frukt mellan det vid behov), mellis 14 (smörgås oftast), middag (lagad mat) vid 17 och kvällsvälling kl 19. sover hela natten. däremot märkte jag stor skillnad på om han fick vår mat eller burkmat. burkmaten är så mycket så och så lite bitar, så mindre för tarmar o mage att jobba med. vår son blev hungig fortare på det och vaknade mer på natten om han ätit burkmat. vi slutade med det omkring 9mån av den anledningen. ser det mer som en nödlösning. vet att du inte märker någon skillnad mellan burkmat/hemmalagad men prova ett par dagar, ibland kommer inte skillnaden direkt. maten behöver inte vara märkvärdig; korv/pasta, korvstroganoff, potatis o kyckling.. and so on.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s