Kopparspiral, check!

Nu sitter den där. Kopparspiralen. Och jag måste säga att det känns bra. Den känns inte alls alltså ;)

Som sagt, i måndags när jag var på efterkontroll så bad jag Karin att samtidigt sätta in en spiral. Detta för att jag blir nedstämt på p piller, kondomer gör att det kliar och pessar är något jag inte skulle orka med. Och jag tycker det räcker med barn för ett tag nu ;)

Jag var först lite nervös över att sätta in den då jag läst så mycket skräckhistorier om hur ont det ska göra vid insättning. (Jag antar att folk syftar på när BM tar tag med tången i livmodertappen för att hålla emot vid införandet) Folk ska ha svimmat av smärta osv. Men vet ni. Det gör banne i mig inte ondare än när man tar cellprov och BM halkar till lite med sina instrument. Det är precis när hon nyper tag som det kan göra lite ont men det är ingen fara. Lite molvärk i magen och sen är det klart.

Nu är vi safe i fem hela år, hurrey!! :)

Nackdelen är ju att jag var rätt nöjd över att inte blöda så mycket och nu är vi tillbaka till Stockholmsblodbad =P BM sa att det kunde blöda ett par dagar efter insättandet och om det skulle hålla i sig i flera veckor skulle vi ta ut den.

En annan nackdel är att man nu inte ska bada på ca en vecka eller så. Damn. Jag och Mattias har ju bokat lördag för en romantisk getaway. Hur romantiskt det nu kan bli med stockholms blodbad =P Vi hade tänka bada, basta, dricka vin och äta god mat. I en stuga utan rinnande vatten och ström. Jag visste och trodde inte att de skulle blöda så hr efteråt. Någon dag hade jag väl kanske kunnat räknat med, och då från såret som blev av tången och inget annat. Men där blev jag nog lite lurad =P

Har ni någon erfarenhet från k o p p a r spiral?

6 tankar om “Kopparspiral, check!

 1. Jag har haft kopparspiral efter båda mina barn. Upplevde heller inte insättande som något farligt, mycket molvärk efteråt men slapp blöda efter insättningarna också. Överlag har jag varit supernöjd med kopparspiralen, förutom att jag alltid känt av den lite och har drabbats av infektion två gånger p g a den. Men efter barn nr 3 är det tänkt att köra kopparspiral igen :-)

 2. Jag har. Å jag blödde inte så mycket efteråt å de lilla jag blödde höll i ett par dagar å sen var de slut. :-) Håller tummarna de slutar snart för dig :-)

 3. För mig var det precis tvärt om, jag hade förväntat mig att det kanske skulle vara lite obehagligt och göra litelite ont, men det var det vidrigaste jag varit med om! Jag föder hellre barn än sätter in en spiral igen, SÅ ont gjorde det för mig, vilket var lite av en chock. Samtidigt som jag försökte lugna min skrikande bebis på magen, huh…

  Efter var det nästan lika illa, jag hade konstant ”mensvärk” ända tills jag plockade ut den ett halvår senare, det forsade flytningar hela tiden, jag blödde floder varje mens i 1,5 vecka och den petade hela tiden! Men visst är det effektivt och enkelt när man slipper hormoner och inte behöver tänka på det på 5 år…Dock kommer jag aldrig sätta in en igen, då käkar jag hellre piller resten av livet efter nästa bebis :/

 4. Hm, jag lämnade en kommentar här igår men den verkar aldrig ha kommit upp. En annan bloggare med wordpress hade ett fenomen nyligen där en del kommentarer hamnade i skräppost, kan den tagit vägen där tro?

 5. Jag hade i 3 år innan vi fick Vincent, men den satt inte rätt, tillslut, efter 3 år rök den:P
  Blödde som en mens efter, och sedan blev det långa mensperioder efter det, 1½ vecka-2v, jag har normalt 3-3½ dagar.
  Men efter 4 mån eller nåt så gick det ner till att blöda 4-5 dagar, så det funkade. Blödde lite mer första dagen men inte mer.
  Nu har jag det igen men den sattes in i tisdags så får hoppas den sitter rätt denna gången och inte blöder så mycket.
  Var uppmärksam bara att du eller din sambo inte känner av den, för det ska man inte.

 6. ja har min nu i 1 år o den funkar kanon :D o sen att man blöder mkt kanske inte behöver betyda att du gör det. olika faktiskt, ja blödde som ett slaktad djur och hade mensvärk som in i hellvette ja ville dö av smärta,men nu när ja har den är det verkligen inte så.

  :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s