Citatrix vs Contrakel?

Jag köpte för ett tag sedan en tub Citatrix.

Cicatrix® 
En avancerad silikongel som reducerar ärr Cicatrix är en osynlig och smärtfri behandling som med framgång mjukar upp, slätar ut och bleker framträdande ärr orsakade av kirurgi, skador, akne och brännskador. Silikon har används av läkare för att behandla ärr i över 25 år och är kliniskt bevisad att mjuka upp, släta ut och reducera missfärgade ärr. Cicatrix innehåller den effektiva antioxidanten vitamin E som hjälper till att läka och förhindra ärrbildning. Dess roll som antioxidant gör att den skyddar huden mot fria skadliga radikaler.

Det är alltså en salva som man ska smörja över ärr för att få dem att blekna och för att minska keloidbildning. Jag har smörjt mitt snittärr i cirka två veckor nu. Tyvärr ser jag ingen skillnad. Eller så är det skillnad? Hur ska man veta då ärret inte är ”färdigt” ännu? Hur hade det sett ut om jag inte smörjt? Det är ju omöjligt att veta..

Egentligen är det inte snittet som stör mig utan den lilla bristning som syns under naveln. Den som ser ut som en kula under huden. Det kommer ju aldrig att räta till sig =P

Jag funderar dock på att köpa Contrakel och smörja med den i ett par veckor för att se om det är blir skillnad på snittet jämfört med Citatrix..

Contrakel är en unik kräm som reducerar missprydande ärrbildningar man kan få efter operationer, olycksfall, bränn/köldskador, acne, eller hudbristningar. Genom att kombinera Contrakel med massage får man igång cellförnyelseprocessen. Ärret blir ljusare mjukare och jämnas ut med den omgivande huden.

En tanke på “Citatrix vs Contrakel?

  1. Hittar du en lösning på bristningens problemet oxå så skriv om det så ska jag köpa hinkvis ;-) jag tycker själva ärret efter snittet skött sig fint och mitt är idag bara ett svagt vitt streck. stör inte mycket alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s