Lys på oss!

Jag har hittat två lampor som jag gärna skulle vilja ha nere i Vildes rum. Får se hur det blir framöver. Men de är iaf ruggigt fina när de lyser. Fågellampan såg jag på ”Arga snickaren”. Och huslampan ramlade jag över när jag sökte fågellampan :) De kostar runt 450kr styck.

 

 

Nu är förresten fönstren till Vildes rum beställda. Det blev ett 130×50 och ett 170×50 självrengörande pvc fönster :) Det där med att de är självrengörande är ju helt magiskt! Säljaren förklarade allt väldigt grundligt för mig. Så nu vet jag hur de behandlar rutan, vad som gör att den är självrengörande och hur man underhåller dem :)

Det är så att en osynlig beläggning på glaset tar hjälp av luftfuktigheten och de ultravioletta strålarna i dagsljuset för att bilda ett aktivt skikt. Efter några dagar är det självrengörande glaset fullt aktiverat och organiska smutspartiklar som hamnar på ytan luckras upp och bryts ner. Kvarvarande smuts sköljs lätt bort när det regnar, utan att regnvattnet lämnar några ränder efter sig när det torkar bort. Det enda som behövs är dagsljus och en regnskur då och då. Vid långvarig torka kan man hjälpa naturen genom att spola av rutorna med vatten :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s