Lets start a new phase!

Träna med mig!

I morgon (förra veckan låg vi ju på sjukhus) så ska jag börja med min allra egna utmaning. Jag tänkte börja träna igen. Och denna gång på mitt sätt, fast annorlunda ;) Jag ska börja lugnt och långsamt, v e r k l i g e n lugnt och långsamt för att sen öka och sen köra en ultimat utmaning! :) I vanliga fall går jag All in på en gång och det hela slutar oftast i ett stort FAILURE.

Men nej, nu gör vi annorlunda.

Jag tänkte köra ett 12 veckors eget komponerat program. Detta är uppdelat i tre steg. I det första steget så kommer jag bara att köra ett program med egen kroppsvikt, kortare promenader mm. Detta för att inte tappa motivationen och börja för hårt. Här lägger jag inte in något krav på mat. Ät vad man vill men gör det med sunt förnuft.

I andra steget kommer jag att köra lite mer intensivt. Lite mer vikter, intervaller mm. Jag kommer även lägga in vissa kostkrav. Nu har vi skapat en rutin och det kommer därför inte att kännas så utmanande att göra den ändringen.

I det sista steget blir det stenhård, dvs fitnessfighten. Då kommer jag att köra superstrikt med övningar men också superstrikt på kosten! Det kommer inte bli spec. stor variation på intaget av mat utan allt kommer att vara väldigt uträknat. Variationen på övningar kommer heller inte att vara överdriven utan de kommer att vara ganska lika över dessa fyra veckor.

För att hålla koll på vad man gör och ATT man gör det så kommer jag att använda mig av Runkeeper och notebook. Shame on me om jag inte håller mig det det jag bestämt mig för.

Är ni med mig?? :) Om någon bestämmer sig för att haka på så försök att skapa dig en målformulering! Vad är DITT mål? Vad är det som gör att du denna gång kommer att nå dit? Mål behöver inte vara att du ska gå ner si och så många kilon, det kan vara tex att du ska fullfölja programmet, komma i en tröja, ändra sätt att tänka osv osv osv.. :)

Det gäller bara att sätta ord på det, för gör man det så blir det lättare att motivera sig. Det är inte längre bara en flyktig tanke!

I morgon kommer jag att väga mig, ta några mått och sen börja. Jag kommer att försöka posta resultat i slutet på varje vecka. Det blir nog inget jätteinlägg utan mer ett kort inlägg med bara siffror, haha! Men jag måste göra så för att driva mig själv. 

2 tankar om “Lets start a new phase!

  1. Jag är med! Hade iofs tänkte börja på onsdag eftersom jag far iväg med min lillflicka till hennes fars släktingar i Övik imorgon. Perfekt tillfälle att ta tag i träningen!

    Vad kör du för övningar med egen kropp som vikt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s