Friends forever.

Att ha goda vänner i sitt liv är såååå mycket värt.

Jag är otroligt tacksam över de som finns i mitt liv just nu. De är vänner som jag vet att jag för alltid kommer att ha kvar :) Det är vänner som jag vet bryr sig om mig och min familj. Även om många av dem är nyfunna vänner så är de äkta.

Vad gör en vän till ens närmaste, äkta vän? Jag tror att man känner det i hjärtat. Det gör i allafall jag. En sådan vän tar mig för den jag är, ser mig för den jag är. Med mina fel och brister. En sådan vän stödjer mig när livet är tungt och lyfter upp mig när jag fallit. En sådan vän dömer mig inte, utan försöker möta mig med medkänsla, tålamod och empati när jag beter mig dumt.

Jag behöver inte föreställa mig eller förtjäna vänskapen. Den bara finns. Vi ringer och pratar med varandra som om det var igår, men i själva verket kanske det gått sex månader sen sist. Tiden spelar ingen roll. Kittet mellan oss finns där.Upplevelserna vi delar finns där. Fina minnen och smärtsamma, roliga som tråkiga. Vardag och fest, höst som vår, vinter och sommar. Den har härdtas genom åren och växer sig bara starkare och starkare.

I en sådan vänskap finns det plats för våga säga ifrån ärligt om man blivit sårad och det finns plats för förlåtelse.Vänskapen behöver vårdas med omsorg och kärlek, men med den följer inget kontrakt på hur jag eller min vän måste vara för att förtjäna den. Den bygger på en ömsesidig ärlighet, tolerans, medkänsla och respekt.

Av en sådan vänskap får jag positiv livskraft och en sådan vän vill jag bli gammal med!

Blande det värsta jag vet är fejkade vänner. Vänner som låtsas bry sig om en för att i nästa sekund snacka skit bakom ens rygg bara för att det passar just då. Allt för många är så. Som vän behöver man inte alltid gilla det den andra gör men då ska man iaf först säga det till personen i fråga istället för att snacka runt om det. Kan man stå för det man säger och även säga det rakt upp till personen i fråga, jamen då är det faktiskt inte längre skitsnack. Men gör det i rätt ordning!

Sen finns det en hel del sk vänner som endast vill vara vän med en för att kunna ta reda på så mycket smaskiga privata detaljer de kan för att sen vända det mot en. Hurra för er! =P Jag är så otroligt glad att jag har lärt mig känna igen dessa vänner och därför även lätt kan göra mig av med dem.

Vänner som inte kan stå för vad de tycker är heller inte skoj. Frågar man tex hur en tröja sitter vill man inte höra att den sitter snyggt bara för att vännen nu inte vill såra en. Jag vill höra sanningen, annars hade jag ju inte frågat! ;)

Och så facebook, detta hav av ynkryggar. Vad är vitsen med att skicka en ”vänförfrågan” om man sen inte ens kan säga hej när man möts ute på stan? Vad är det som gäller? Flest vänner vinner eller vad? Blä.

Som det sägs; Hellre ärliga fiender än falska vänner!

2 tankar om “Friends forever.

  1. Kan bara hålla med!
    Jag har verkligen sett över mina relationer senaste året. Det är skönt att slippa ödsla energi på de som inte ger någon tillbaka. Det gör jag inte längre.
    Puss på dig. Vi saknar er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s