Amningen.. :(

Att amma, eller inte amma.

Det börjar göra ont nu. Att amma varannan timme var absolut inte vad jag ville. Jag skulle ju inte amma öht.

Nu börjar vi ge Elva 30-60 ml ersättning efter fyra mål(frukost, lunch, middag, kväll). Tanken är att bröstmjölken ska fasas ut. Jag hade dock gärna sett att hon fick i sig den ytterligare sex veckor. Men det går oväntat segt att pumpa och jag är superkänslig mot yttre faktorer typ stress. Det rinner liksom inte till.

Att pumpa 30 min för att få ynka 90 ml är frustrerande. Förra gången när jag pumpade kunde jag ju fylla en flaska på samma tid? Men å andra sidan åt jag mer och bättre mat då också och om jag inte minns helt fel så fick jag samma problem som nu de dagar jag inte åt ordentligt.

Tösen dricker dock ersättningen glupskt så det hela löser sig nog på ett sätt eller ett annat.

4 tankar om “Amningen.. :(

  1. Ah detta eviga dilemma att amma eller inte amma. Jag tillhör ju en av dem som bara ammat mina en kort tid. Nån vecka å sen delammat ett tag men allra mest gett ersättning. Det har fungerat fint för mina barn och för oss som familj. Flaskan var vår grej helt enkelt. Jag tycker man ska köra på det som fungerar bäst. jag provade att pumpa å ge ersättning och amma när mina inte gick upp nog i vikt men det upptog all min tid och kraft och det var de inte värt för mig. För mig var det en lättnad när vi bestämde att nu var det ersättning som gällde.

  2. De finns ett nässpray som gör att mjölken rinner till bättre. Fråga din BM, jag har fått de utskrivet nu så jag ska hämta ut de när bebisen kommit. Hade problem med utdrivningen förra gången så förhoppningsvis ska de hjälpa denna gång :)

  3. Kan ju tillägga att de kunde ta 30 min att få ut 20 ml.. De är ju sjukt frustrerande! :P

    Ersättning duger bra de med, men bröstmjölken är väl näringsrikast första veckorna och sen blir den väl mindre näringsrik.

    En gåta detta med amning ;)

  4. Jag kunde inte heller pumpa. Tycker nog att du ska be att få prova den där Syntocinonsprayen. Jag fick den när jag hade problem med mjölkstockningar och den funkade jättebra. Försök att stressa ned och ta hand om dig med god mat och mycket vila. Min mjölkproduktion var jättekänslig ifall jag inte åt ordentligt, så det har nog väldigt stor betydelse. Jag fick ju magsjuka och kunde inte äta på två dar när Flora var 10½ månad och då sinade jag från ena dagen till den andra.

    Så ta hand om dig! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s