Different pages.

Ibland när man är på olika sidor gällande ett problem gör det ont. Speciellt när det handlar om barn.

När den ena föräldern vill vara striktare än den andre. När man annars är så otroligt samspelta känns det märkligt på något sätt. Det är inte ofta vi befinner oss i denna situation men idag blev det så.

Vilde var trött och ledsen. Kunde inte komma till ro. Jag tycker man ska finnas där för Vilde och visa att han inte är ensam, speciellt nu är bebis är här och i min famn rätt ofta. Mattias tycker han ska lära sig somna själv och stänger därför dörren till hans sovrum. Detta resulterar ju så klart i panikskrik. Förmodligen skulle Vilde somna efter ett tag då det är rätt utmattande men jag vill inte ha det så. Jag vill att han ska somna utan att skrika sig till sömns. Jag plockade helt enkelt upp honom och la honom i vagnen. Ett par minuter senare sover han som en stock. Varken jag eller Mattias vill dock att han ska bli en vagnsovare. Men just idag fick det bli så. Jag är också trött.

Så vad gör man egentligen? Det är ju inte så att det bara är en förälder som har bestämmanderätt. Jag tror det är en risk att man som mor kritiserar alla andras sätt att lösa det stundande problemet. Just för att man är mamma. Det bor något djuriskt inom en som säger vad som är rätt och fel. Detta leder till att pappan i detta fall känner sig kritiserad och otillräcklig. Fan vad fel det kan bli =P

När alla är ledsna känns livet grått.

5 tankar om “Different pages.

 1. Ja de är verkligen inte lätt! Jag tror papporna har lättare att ”stänga av”..

  Jag brukar ligga med Jasper tills han somnat, vi har en gästsäng som står i Jaspers rum. Brukar låtsas sova & sövningen brukar ta 5-10 minuter oftast :) tidigare innan vi hittade ut ”metoden” var de mkt gråt. Tycker också de är viktigt att han känner sig trygg vid att somna :)

  Kram , hoppas ni hittar ut någon bra metod som båda tycker är bra! :) och Lilltjejen såklart me! :)

  • Mmm, något har de som en annan saknar i alla fall..
   Exakt så brukar jag också göra, jag lägger mig på ett par kuddar bredvid sängen och säger kort och gott att nu ska vi sova, sen går det bara 5-10 minuter och sen har Vilde somnat och jag kan gå därifrån. Ibland behöver man inte ens lägga sig ner! Förstår inte varför man nu ska göra annorlunda när en sak fungerar! Sova ska vara tryggt! :) Annars upplever jag det dessutom som att Vilde vaknar mitt i natten av typ mardrömmar, det låter då så på gråten. Och han somnar ju om så fort han hör ens röst!
   Kramar

 2. Det är jättesvårt när man är oense och jag tror som du att det är väldigt lätt att man som mamma går in och tar över. Samtidigt måste man stå på sig när något känns tvärfel.
  Vi nattar barnen genom att sitta bredvid deras säng och sjunga dem till sömns. I början tog det lite tid och de rörde sig mycket, ville kliva upp etc. Men nu funkar det kanon. Viktigast för mig är att ha hittat ett sätt som känns tryggt för barnen.

  • Verkligen! Men det är så svårt att inte få den andre att känna sig kritiserad. Jag vet ju själv hur det känns när M ifrågasätter något jag gör. Jag kan bli jätteupprörd. För jag vet ju vad jag gör!! ;) Jag tror som du, på trygghet! De ska veta att de aldrig är ensamma!

 3. Ja inte lätt. Nattar också oftast min son genom att lägga mig hos honom. Men både jag och min man är överens om att det bästa vore om han kunde komma till ro själv, utan att vi måste lägga oss hos honom. Då får man börja med att träna på det och i början tycker de inte alls om det. Det är jättejobbigt, men efter ett tag blir de trygga med det. Kanske kan ni vänta tills ni båda är överens om den metoden och är taggade att testa. Kanske inte riktigt läge just nu med ny bebis och alla hormoner i kroppen! Superfin liten Elva du fått! Kram på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s