Rädslan för PSD.

Den konstanta oron över PSD kan nog knäcka vem som helst.

Jag vet inte varför men de senaste veckorna har jag varit superorolig över detta. Även när det gäller Vilde. Jag har varit upp på nätterna bara för att kolla så han andas. När han sovit lunch har jag varit och petat på honom lite nu och då. Det har förstört min sömn som annars haft all potential i världen att vara god. Vad kommer denna nytända oro ifrån??

Nu när Elva är här kan jag ju inte påstå att det blivit bättre. Jag vaknar med ett ryck och nästan kastar mig över bebissängen för att se så hon fortfarande lever. Ibland har jag ryckt till så jag nästan skrämt henne =/

Jag vet att det finns larm man kan köpa och lägga under madrassen eller sätta fast i blöjan på de små, men jag har även läst att de ibland kan fellarma. Och skulle det hända så skulle jag nog aldrig med kunna sova. Och jag tror att när de väl larmar på riktigt är det ändå för sent på något sätt. Summa summarum, skulle jag köpa ett larm skulle jag bara öka på min oro. Jag måste helt enkelt lära mig att slappna av och släppa dessa tankar.

8 tankar om “Rädslan för PSD.

 1. Klokt. Låt bli att köpa larm.

  Jag är också fortfarande rädd för detta och det händer fortfarande (senast i förrgår) att jag kliver upp och tittar till E. Det kanske aldrig släpper?! Något som vi mammor får leva med. Beskyddarinstinkter :)

 2. Tror som föregående, det släpper nog aldrig helt. Senast för fem minuter sen var jag ut och kollade i vagnen att bröstet höjde sig… :)

  Och nu är du förmodligen extra känslig med alla nyförlösta hormoner i kroppen. Men det är som du säger, men måste lära sig leva med oron och inte låta den ta överhand. Lite oro är bara sunt!

 3. Hej!
  Vi har faktiskt larm till vår niomånaders och kommer nog sluta med det snart.
  Men utan det hade jag nig faktiskt inte sovit vissa nätter. Visst att det har fellarmat, men det har jag inte brytt mig så mycket om faktiskt! Det finns helt klart för och nackdelar med larm, men för mig överväger fördelarna klart.

  Elva är en riktig pärla! Stort grattis!!!

 4. Vi köpte ett larm och det var det bästa vi gjort! Äntligen kunde jag slappna av och slippa störa både mig själv och bebis:) Vårt fellarmade aldrig förrän hon närmade sig året, och då finns det risk för det. Då plockade vi bort det och nu har den där nojjan nästan helt släppt hos mig! Har även hört många historier då larm verkligen räddat liv!

 5. Jag har ett andningslarm : babysens 2
  Vi är supernöjda med det och de har aldrig fel alarmerat, de händer bara att de larmar ifall vi tar upp vår son och glömt stänga av det.
  Vår son har just fyllt ett år men vi använder de fortfarande för de ger mig en väldig trygghet då jag är väldigt orolig av mig som person!
  Tycker de är en fantastisk uppfinning för oroliga föräldrar :)

 6. Vi var oroliga, min man kunde inte sova alls. Vi köpte larm och det var faktiskt väldigt skönt och bra. Mer för att det tog bort en del av oron. Det har aldrig fel larmat hittills, och nu är dottern 1 år. Jag har glömt stänga av det någon gång när jag tagit upp dottern och skrämt oss båda med ljudet ;-).

 7. När Villgott var alldeles nyfödd så var jag precis likadan.
  jag var upp flera gånger på nätterna och kollade om han andades.
  Tillslut sa min sambo ”Du måste känna tillit till honom”.
  Det låter inte så tröstande men det hjälpte faktiskt mig på något märkligt vis.

  Fast jag var lik när Mollie var yttepytte också fast inte så pass att jag kliver upp på nätterna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s