Panik!! :'(

Jag klarar inte av plötsligt förändrade situationer så där jätte bra. Inte om de innefattar massa okände människor när jag är extremt utelämnad och sårbar. Jag får panik. En helt obeskrivlig panik. Alla sinnen i kroppen vill få mig att fly. Jag blir yr, illamående, hjärtat rusar, jag gråter, kroppen skakar. Det enda jag kan tänka på är att få komma bort!

Så klart att detta skulle hända idag.

Jag ligger och vilar, nöjd över mitt beslut att stanna på BB tills på fredag för att få igång amning ordentligt och att få bounda riktigt med bebis, den del jag tappade lite med Vilde. Jag såg fram emot eftermiddagen då Mattias skulle komma och vara hos oss. Jag låg dock och oroade mig lite över amningen. Jag tycker tösen inte äter tillräckligt och jag tycker hon börjar bli lite gul?

In kommer då ett par med en bebis. Tjoff tjoff! ”Nu får du sällskap fröken!” Eeh, what?! Jag har mina saker upppackade lite överallt och jag fick inte en chans att plocka bort dem eller att ta på mig kläder. Jag känner mig helt överrumplad. BM vet att jag inte klarar av folk nu. Hon vet detta för att jag tidigare bröt ihop när jag skulle få hjälp av tre sköterskor att ta mig upp ur sängen. Jag vill inte ha folk omkring mig när jag inte kan resa mig själv, när jag inte kan gå på toa riktigt, när inte amningen kommit igång helt 1o0, när jag har så ont att jag kan kräkas ett par gånger per dygn.

Jag känner mig som en helt värdelös mamma när Elva gnyr lite för jag är rädd att hon ska störa dem. Jag vågar inte röra mig i sängen för jag vill inte att de ska se hur vek jag faktiskt är. Jag klarar inte av att gå på toa eller ut i allrummet för då måste jag gå förbi deras säng.

Panik. Jag vill åka hem.

Visst förstår jag att det kan bli fullt på BB och att man då m å s t e dela rum, men kunde de inte förberett mig iaf och kanske sett över alternativet att jag kan få åka hem?

En annan BM har nu tagit Elva för PKU test. Sen skulle hon kolla vad hon kunde göra för att lösa situationen.

5 tankar om “Panik!! :'(

 1. Förstår dig till fullo! Fick inte en lugn stund första dygnet efter E hade kommit då jag helt plötsligt blev tvungen att dela rum med en mamma som till synes hade allt under kontroll. Amning och hela köret.

  Själv satt jag där med världens smärtor och eftervärkar jag var tvungen att andas mig igenom när jag försökte amma. Särskilt fräsch var man ju inte heller när man typ lämnade blodspår efter sig när man gick. Vilken jävla mardröm. Som ”tur” var hamnade vi på barnavdelningen sedan och fick ett eget rum.

  Hoppas BM kan lösa det åt er, så att ni får ett eget litet krypin. Det betyder så väldigt mycket att bara få landa och komma till ro.

  Stor kram på dig!

 2. Förstår dig…När jag fick min Kira körde dom in mig i ett rum där det redan fanns en mamma och bebis, och la mig längst in. Vet inte om det berodde på att klockan var 4 på morgonen eller inte, men jag fick ingen info om vart det fanns blöjor eller bindor, vart man hämtade mat eller något alls. Jag bara låg där längst in bakom ett skynke själv med min bebis, som inte ens hade en blöja på sig förrän morgonen efter när jag fick fråga den som kom in vart det fanns egentligen. Jätteobehagligt och jobbigt är det..

  Hoppas dom löser det så ni kan få vara för er själva igen!

  • Men fy vilken otäck situation de satte er i. Jag hade blivit helt tokig. Eller rättare sagt fått panik och blivit jätteledsen. Att de inte ens informerade dig om vart saker och ting fanns!? :O

 3. Hej! Och stort GRATTIS till er fina lilla tjej! Jag har följt dig/er sen du var gravid med Vilde, så kul att ni fått ett till underbart litet knyte!

  Jag vill bara säga att jag förstår exakt vad du menar. Jag bar själv med om det när jag fick min son. Jag hade det jättejobbigt med amningen. Milton var lite liten och orkade liksom inte suga riktigt så jag vart helt knäckt och ville bara att dom skulle hjälpa mig på nåt annat sätt eller låta mig åka hem så jag fick prova i lugn och ro. Men icke, vi fick bra kvar i 3 nätter och till en början själva på rummet. Men hg blev bara mer och mer knäckt av situationen och folk som kom in hela tiden för att ”hålla koll” på mig och allt. Dessutom rullande dom bara in ett par + bebis typ halv 11 på kvällen och sa liksom inget!!!? Jaha, de va ju kul!! Näää, fyy! Kunde dom liksom inte varnat då iallafall? Lite respekt tycker jag man kan få!

  Hur som helst så löste sig allt superbra när vi fick komma hem sen! Men våran BB tid var nog bland den värsta i mitt liv :-/ Inte alls roligt att känna så. Hoppas det blir bättre nästa gång :-)

  Och jag hoppas det löste sig bra för dig och din familj och att du/ni nu får komma hem idag :-) STORT lycka till med allt framöver!

  Kram <3

  • Tack så mycket! :)
   Gud vad roligt att du hängt med här!

   Jag hoppas verkligen att du får en bättre upplevelse nästa gång! BB verkar verkligen vara stället man kommer ifrån med helt olika upplevelser. Vissa verkar ju ha det hur bra som helst. Och jag måste ärligt säga att förra gången vi var där var helt ok! Så himla olika det kan vara från gång till gång.

   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s