En stilla undran gällande tredje person.

När börjar man säga JAG istället för tex mamma? Och när lär man barnen vad man själv heter?

Jag har inte tänk så mycket på det förr, men igår natt slog det mig. Om Vilde skulle komma bort och de skulle fråga honom vad mamma heter så skulle han ju inte veta.. Han hör ju bara mamma =/

Han är rätt liten än så länge, men snart så är det väl dags att reda upp detta? Likaväl som att jag snart borde säga; JAG ska bara gå ner med tvätten istället för; MAMMA ska bara gå ner med tvätten. Jag har fått mig att det är bra att lyfta fram det egna jaget.

Vilken soppa. Så mycket att fundera över..

2 tankar om “En stilla undran gällande tredje person.

  1. Jag tror att löser sig. Iris är iofs en rätt smart unge (inte alls partisk ;)), men hon vet vilka Katarina och Jon är. Hon har hört oss säga deras namn när vi pratar om dem. Frågar man henne vem som är Katarina svarar hon mamma. Tror att hon till och med kan säga deras namn ibland, dock mycket sällan. Och mormor och morfar heter ju Kerstin och Pelle, det vet hon också. Så, jag tror barnen lär genom sig sina föräldrars namn genom att lyssna på andra som tilltalar dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s