Att njuta här och nu.

Lugnet.

Idag har finaste Cecilia varit här och busat med Vilde. Hela långa dagen. Tusen tack till henne.

Det är så otroligt skönt att bara få vara ibland. Även om jag var hemma. Just att kunna släppa fokus ett tag. Kunna gå ner i tvättstugan och stanna där i flera timmar om jag så hade velat. Kunna ta bilen och snabbt åka till affären för att plocka upp en liten skitsak. Kunna klippa gräset. Kunna sitta ner och ta ett glas dricka utan att först kolla till Vilde.

Visst kan det låta lite egoistiskt, men det tycker jag verkligen inte att det är. Måste man vara 100% mamma 100% av all tid för att räknas som en god mor? Det tror inte jag.

Vilde och Cecilia har iaf haft det gott. De var bland annat och busade lite i lekparken. Vilde var helt uppslukad av de äldre barnen som var där och lekte. Spännande! :) Sen var de ute och promenerade och plockade blommor. Sötfolk! :)

Allt bus och mys gjorde killen så trött att han somnade rakt av i Cecilias knä innan middagen :) Vår lilla smällkaramell!

Vilde vaknade lagom till middagen och fick mumsa på spaghetti och köttfärssås medan vi vuxna åt pizza! Ibland är det så farlig gott. Man bokstavligen trycker i sig =P

6 tankar om “Att njuta här och nu.

 1. Klart man får ha egentid. Annars tror jag man bli en sämre mamma! Jag tycker själv att det är guld värt att bara kunna göra saker i godan ro, utan risk för kaos. Nu ska jag ta en kopp kaffe medan min skrutt sover och verkligen njuta av lugnet… men om en timme kommer jag vilja att han vaknar =) /trogen bloggläsare

  • Skönt! :) Ja men visst känns det som det? Hade man inte fått sina micropauser lite nu och då tror jag man skulle bli tokig i längden. Och vem vill ha en tokig mamma? ;)

 2. Så känner jag redan o min lille kille är bara två månader. Han sover inte så mycket på dagarna och sover han så är det i famnen. Så självklart tycker jag att det är guld värt när det ibland finns en annan famn att vila i men håller också med dig i det andra inlägget att det ibland är jobbigt att han inte verkat fatta att det är jag som är mamma och att alla andra duger lika väl. Vissa dagar känner jag mig bara som en ko… Men sen tittar jag på honom i en halv sekund så är allting värt det. Spännande med planerat snitt så att ni verkligen vet att bebis kommer på tisdag:) lycka till.

  • Du är ingen ko! :)
   Man måste få vara annat än mamma tycker jag. Man måste få vara ”bara människa” mellan varven.
   Absolut, i slutänden är allting värt det, tusen gånger om! :)

   Tack! Ja, det är nästan lite overkligt att man har ett datum på sin bebis. Helskumt när man sitter i bilen på väg in till förlossning. Lite som att åka till affären, haha, vilken hemsk jämförelse men jag hoppas du förstår ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s