Gällande vikten =P

Det här med alla extra gravidkilon är ju en saga för sig. Jag hatar det. Och än mer hatar jag att denna gång kan jag fortfarande röra fingrarna. Det betyder ju att jag inte har lika mycket vätska i kroppen =P Och det i sin tur betyder ju att denna viktökning är mer rent fett.. Inte schysst. För jag har ju faktiskt gått upp lika mycket som jag gjorde med Vilde.

Men då var jag så svullen i lederna av all vätska att jag inte kunde vicka på tårna eller knyta handen. Den övervikten rann ju i stort sett av mig på en vecka. Elva kilo på sju dagar och de övriga 16kg på de nästkommande elva veckorna utan någon speciell motion.

Nu känns det som om fettet är här för att stanna. Jag har dessutom börjat få bristningar på höfterna, fy tusan. Nu räcker det. Hur kunde det bli så här? Jag har ju inte direkt svullat grädde eller någon annat speciellt onyttigt denna gång =P Är man 162 ska man inte väga 77 kilo, så är det bara.

Jaja, vi får väl se. Jag har iaf tydliga mål denna gång och jag känner mig sjukt taggad för att se hur jag bäst kan påverka denna viktnedgång. Mitt huvudsakliga mål är att komma ner på min ”före gravid” vikt som var 52. Sen måste allt tajta till sig lite. Musklerna måste komma tillbaka och fettet ska bort!

-Detta kort tog jag strax innan jag fick reda på att jag var gravid med Vilde-

-Så här såg det ut precis innan jag fick veta att vi väntade nästa bebis, dvs 4 månader efter förlossning Då var jag nere på 55kg-

Jag vet att jag i denna soppa måste väga in att att jag faktiskt varit gravid i nästan 2 hela år, direkt efter varandra. Det var ca fyra månader som jag inte var gravid. Och på den tiden hinner faktiskt inte kroppen repa sig efter första graviditeten. Men det betyder med andra ord att jag har dubbelt så mycket att jobba med om man ska hårddra det =P

Jag säger så här, nästa Juni ska jag vara återställd. PUNKT.

6 tankar om “Gällande vikten =P

 1. Jag har själv inga barn men har lyckats snappa upp ett och annat. Det finns de som går upp, andra går ner på en gång. Nu vet jag inte om du ammar ditt första barn men även det kan ju påverka viktuppgång har jag förstått. Så, ammning + ny bebis = inte så konstigt om du gått upp lite, men det fixar du säkert när det väl är dags!
  Grattis till bebisarna förresten!

  • Tack! :)
   Jag delammade Vilde i två månader och tänker försöka delamma bebis i alla fall ett par veckor.
   Nu hoppas jag verkligen att jag kommer att nå mitt mål :) Men jag förstår om jag denna gång måste lägga ner lite mer jobb på det! Onaturligt hade det ju varit annars! :)

 2. Jag är 163 så vi är nästan exakt lika långa. När jag väntade Wille vägde jag 84 freakin jävla kilon två dagar innan förlossningen. Det var en sabla tur att jag födde lite för tidigt, annars hade jag nog exploderat. :) Nu väger jag ca 59kg men vill gå ner till 53kg (gärna mindre). :)

  • Va?! Är du bara 163? :) Jag trodde du var mycket längre, typ 170 som alla andra bloggare verkar vara! ;)
   Jag vet inte hur mycket jag kommer att väga på förlossningen, men säkert strax över 80 =P Och då är det ju två veckor innan BF.
   Men 59 är ju ändå helt ok :) Bra jobbar Sofia! Kram

 3. gumman. du behöver inte tänka på det. klart du går ner …

  ja gick upp 30 kg med de två första tjejerna. o sedan med trista endast 13 kg. o allaö tre gng har ja gått ner i vikten förr el senare.. man kanske inte går ner direlt om du gjorde de med wilde men du kommer gå ner om du inte bara skiter i allt o svullar godis dagar in o ut;)

  ja har gått upp säkert 14 kg hitills i denna grav o jar då ngr vwckor kvar samt ja har diabetes som gör de svårare att behålla o gå ner i vikt. men klart man lyckas. de skall vi. vi får kämpa på tillsammans…

  tänk ej på de nu utan ta itur med de.sen när hon är född. du kan ändå inte göra ngt nu så.

  så tänker ja…
  kram catta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s