Det som inte fick hända, hände precis.

Jag använder linser. Linser som jag rengör i väteperoxid under natten. På morgonen sköljer jag dem i koksalt eller i vanlig linsvätska bara för att vara säker på att de är neutraliserade innan jag stoppar in dem i ögonen. I morse blev det tyvärr fel och jag sköljde dem i väteperoxid för att sedan stoppa dem direkt in i ögonen.

Den direkta smärta som uppstod går inte att beskriva. Bäst är kanske att säga att det känns som att.. bli fimpad i ögat? Inte fimpad som ”oops, fick du aksa i ögat”, utan ”tack för att jag fick släcka min cigg i ditt öga!” Jag tror dessutom inte att det tog mer än millisekund för ögat att bli illrött och sen tappade jag synen och allt blev suddigt. Så checkt! =P Nu blir det glasögon ett par dagar framöver tror jag bestämt.

Note to self – Ta inte fel lösning till linserna.

Nej, det va ringet värre än så. Förlåt om jag oroade er.

2 tankar om “Det som inte fick hända, hände precis.

  1. Jag har haft linser i 8 år och har aldrig ens hört talas om väteperoxid.. kan du inte berätta hur det funkar? Jag upplever att jag alltid får irriterande ögon och röda ögon av mina linser, kanske är för dom inte rengörs ordentligt av linsvätskan? Vart köper man såndär väteperoxid? Och kan man använda vilken linsvätska som helst sen på morgonen och skölja dom i? :-) Ursäkta alla frågor, men blev intresserad av att testa själv då jag är flitig linsbärare :-)

    • Man köper det hos optikern :)

      I linsetuiet finns en katalysatorskiva som neutraliserar väteperoxiden till en steril buffrad saltlösning på sex timmar och bubblorna tar bort proteinbeläggningar på linsytan :) Jag använder detta för att jag är lite känslig mot konserveringsmedlet i vanlig linsvätska, de svider och kliar med det :) Man behöver inte skölja linserna på morgonen men jag brukar göra det ändå, oftast med vanlig saltlösning!

      Fördelen med väteperoxid är att du aldrig behöver gnugga linserna som med vanlig vätska, utan allt fräts bort :)Perfekt för mig som är lite slarvig med det där gnuggandet ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s