Vecka 35, snitttid bokad! :O

Vi är i vecka 35 nu. Hur sjukt är inte det? Än en gång känner jag mig lite kluven över att magen kommer att försvinna. Den där lite kittliga känslan när bebis snurrar och att kunna värma händerna på min kula.

Igår var jag på möte med Dr. A. Det var det sista mötet med henne innan förlossning. Tyvärr gick det ju inte riktigt som jag eller hon ville men det blir nog bra till slut ändå. Hoppas jag =/

Problemet vi stötte in i var att hon går på semester veckan innan mitt beräknade snitt. Och Karin skulle aldrig, och jag menar aldrig, lägga ett snitt i 37+1 eller 37+2 som skulle vara den enda möjligheten för att hon skulle finnas på sjukhuset.

Tiden som jag ställt in mig på var den 4e Juli. Det är 38+0. Varför just den 4e är lite svårt att säga, men dels för att jag inte vågar gå in i 39+0 och dels för att den 3e så fyller Mattias 30 år. Och de görs ju inga KSop de andra dagarna. Vad jag inte visste var att Op tiderna nu ändrats till måndagar och tisdagar (2/7-3/7) istället för måndgar och onsdagar. Så nu ligger mitt snitt prel. bokat till den 3e. På tisdagen alltså. På Mattias 30års dag. Jag som hade hoppats på att skona den. Vad som styrde detta lite var också att det låg ett annat KS inbokat den 4e redan så därför fick det bli den 3e trots allt. Varför vi inte ens pratade om den 2a har jag ingen aning om, antar att det är för att jag är 37+ då och inte 38+. Hoppas snittet läggs direkt på morgonen iaf!

Den 2a fick jag dock en tid för att få träffa läkaren som ska utföra kejsarsnittet, eftersom nu inte Karin kommer att finnas tillgänglig. Då ska vi även titta lite på det gamla ärret och se om det går att korrigera det lite. Samma dag är det också inskrivning. Geez. Nu går det undan, haha! :)

Så idag är det exakt fyra veckor tills bebis anländer. Om det inte sker innan så klart.. Men det tror jag inte. Trots mina fruktansvärda förvärkar så var inte tappen speciellt påverkad. Den var 3.8mm och helt sluten! :)

7 tankar om “Vecka 35, snitttid bokad! :O

 1. Grattis till snittdatumet :) Härligt att ha ett datum att sikta in sig på !
  Själv fick jag min äldsta son på min 19-årsdag. Med snitt. Det fanns inga andra op tider som passade och trots att jag sa ”vilken dag som helst men inte den 14:e” så blev det så. Men vilken födelsedagspresent ! <3

 2. Tragiskt att läsa om hur du orka hålla på att värdera och planera underlivets utseende och din äkta mans 30-års dag före en av dom finaste presenter du någonsin kommer att kunna ge honom under hela ditt liv.

  • Underlivets utseende? Hur menar du nu?

   Och jag tänkte mer på bebis när jag pratar datum.
   När Mattias fyller 50, fyller barnet 20. Båda är ganska stora dagar, eller hur?
   Men barnet kommer ju självklart först, så hur delar man den dagen bäst?
   En 20 åring vill kanske inte fira med gammfolk, eller hur? Jag ville inte.
   Det är skönt med en ”egen” dag att fylla år på. Men alla tycker vi ju olika, och det är ok.

   Klart det är den finaste present jag någonsin kan ge Mattias när han fyller år, men det är det ju ändå?

 3. Grattis till snittdatum! Fick min snitttid den 5.e juli, inskrivning 2.a juli. Vi följs åt, kul! Har också lågt Hb (86 ) och järndepå helt tömda. Hoppas att du blir piggare nu. Små ettåriga charmtroll är väldigt energikrävande men otroligt mysiga!

 4. Hej! Du hade genomgått ett kejsarsnitt tidigare eller hur? Skulle du vilja dela med dig av din upplevelse kring det hela. Antingen via ett inlägg eller skriva kommentar till mig. Jag ska göra ett om en vecka o är en aning nervös. Får man fråga varför du ska snittas? Tacksam för svar. Kram

  • Stämmer bra! Och även denna gång blir det så :) Jag får snitt pga psykologiska orsaker, trauma.

   Jag har skrivit om förlossningen här;
   https://niomanadersvantan.com/2011/05/19/forlossning/

   Men kortfattat så är det det bästa jag gjort. Drivit igenom snittet alltså. För jag har bara positiva minnen från min förlossning. Jag hade inte speciellt ont efteråt heller och allt läkte bra :)

   Om man klickar sig framåt i inläggen efter förlossningen så står det ganska ofta om hur det känns och läker, med bilder och allt :) Och klickar man igenom lite innan så står det mycket info om just snitt. För jag har lite kontrollbehov och ville veta typ allt innan, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s