Att ta bort nattmålet för en ettåring :(

Igår började vi försöket med att vänja bort Vildes nattmål. Hade han vaknat vid 05.30 för att äta hade det inte varit så mycket snack men han har börjat vakna tidigare och tidigare på nätterna. Just nu är det 01 OCH 04 som gäller. Först för att han tappat tutten och sen för att han vill ha flaska. Men han äter inte mer än 30-60 ml så jag tvivlar att det är för att han faktiskt är hungrig som han vill äta vid 04. Han är nog mer bara van vid det och har gjort det till en grej.

Slut på det nu.

Detta resulterade dock i att Vilde grät från 04 till 06. Jag klarar inte av sånt. Mattias gör. Medan jag sitter i soffan och gråter för att jag känner mig som en usel mamma :( Men de säger att det är värst den första natten så vi får helt enkelt se hur det blir i natt.

Tack och lov för Fluffen.

En sak jag dock börjat fundera över hunder dagen är om Vilde är riktigt kry. Han har ju börjat snora lite och han äter ovanligt lite. Det enda mål mat som går ner utan problem är frukostgröten. Lunchen är han inte speciellt intresserad över och middagen spottar han mest bara ut. Hur länge kan man föda ett barn på mackor, smoothies och gröt?

Jag vill inte bara låta honom slippa ifrån allt, då kommer han ju att hungra ihjäl. Men samtidigt vill jag inte fortsätta ge honom mackor när han matvägrar. Då vet han ju att han får gomacka istället för att behöva äta mat, eller?

Ja, till min undran, han kanske har ont i halsen? Hur kul är det att äta då? =P

3 tankar om “Att ta bort nattmålet för en ettåring :(

  1. Kan han vara i någon utvecklingsfas? Här hemma är det hela havet stormar när det gäller sömn och mat, inget är som det brukar. Att vara mamma är inte bara en dans på rosor. Skänker en tanke till ensamstående föräldrar, hur pallar de?

  2. Det skulle lika gärna kunna varit jag som skrev detta inlägg, känner igen mig i precis allt! Alicia äter i princip ingenting, det enda hon vill ha just nu är välling, majskrokar,russin, och lite småplock av middagen. Man blir så frustrerad när dom inte äter, man vill ju inte att dom ska vara hungriga heller :/ dom borde ju bli hungriga. .

    Det skiljer endast en dag mellan min Alicia och eran vilde, så det skulle absolut kunna vara en utvecklingsfas. Som förhoppningsvis går över snart, nätterna knäcker mig.

    Kramar från oss

  3. Jag försökte vänja av med nattmålet för min dotter också för ett tag sen ( hon fyller 1 år på fredag ), men hon blev precis vansinnig. Problemet var inte att hon var hungrig, utan att hon var van vid att få flaskan. Gav till slut upp eftersom hon aldrig slutade skrika och jag orkade inte vara vaken. Hörde mig för lite hos andra föräldrar och många sa att de slutar av sig själva så småningom. Tvekade vid det, men när vi bestämde oss för att låta Ellen sova i sitt egna rum så slutade hon tvärt med nattmålen. Hon har ätit endast några få tillfällen när hon varit lite extra ledsen. Hur skönt som helst :) Han kanske inte är redo helt enkelt? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s