Svar till er! #2

Familj

Är det inte svårt att få ihop det ibland med barn, hus, man och alla katter?
Det beror ju helt på hur man ser på saken. Ekonomiskt kan det vara tufft ibland, men vem har det inte så? Det gäller att prioritera helt enkelt. Men nej, speciellt svårt är det inte.

Hur reagerade era vänner när de fick reda på att ni väntade barn igen så tidigt?
Bra fråga, jag har faktiskt ingen aning. Mot oss var de bara glada och trevliga. Sen vad som sas bakom ryggen på oss kan ju ingen veta ;) Jag antar att en del hade sina outtalade åsikter.

Blir det fler barn längre fram i tiden tror du? Eller känns det som att du är klar med din familj nu?
Jag känner mig rätt nöjd nu, men man ska aldrig säga aldrig. Jag tycker två barn är perfekt! Då behöver man tex inte köpa en ny bil. Det blir inte SÅ fasligt dyrt att semestra eller äta ute ;) Ända sen jag var liten har jag sagt att två barn är perfekt, men jag kanske är lite nyanserad av att själv bara haft en bror?

Har ni försökt förklara för Vilde att det ligger en bebis i magen?
Inte direkt, jag tror inte han skulle förstå. Han är så liten ännu. Men han klappar ibland på magen och skrattar, så jag antar att han märker att den ser annorlunda ut :)

Kommer ni att bo kvar i Örnsköldsvik för alltid?
För alltid och för alltid, det beror ju helt på hur arbetsmarknaden ser ut men vi har inga planer på att flytta bara så där. Jag trivs enormt bra här!

Hur träffades du och din kille?
Vi träffades av en ren slump. Det blev en riktigt filmscen av det. Jag följde med två kompisar ut på Harrys, var inte ens speciellt sugen och han gorde samma sak med sina polare. När klockan var runt 24 var jag på väg att gå hem men när jag gick mot baren för en sista drink så stod han efter vägen och våra blickar möttes. Det kändes som om det blev alldeles tyst i lokalen och tiden stod stilla. Vi såg rakt in i varandra. Helt sjuuuuuk känsla. Verkligen så där som det verkar kunan bli på film. Love at first sight. Skumt =) Sen stod vi vid baren och surrade ett tag och jag följde med honom till deras bord där jag fick en fin presentation av hans vänner. Vi bytte nummer och sågs sen ett par dagar senare. Efter det har vi mer eller mindre varit oskiljaktiga.

Har Vilde och kommer bebis att ha några gudföräldrar/fadders?
Nej, tanken var ju att vi skulle ha en namnsermoni för Vilde men det blev inte av och sen förstår jag inte riktigt poängen med det om jag ska vara ärlig =/

Har du ett bra förhållande med din kille?

Det har jag verkligen. Jag har aldrig känt mig så trygg och harmonisk som jag gör med honom. Jag tackar gudarna varje dag över att jag fått en sån underbar man.

Vad har varit det värsta och bästa med att vara gravid? (Är ju inte klart än men måste fråga ändå ;)) Och vad kommer att vara det viktigaste för er när det kommer till barnuppfostran? (Själv anser jag att det inte finns några rätt eller fel utan att det är upp till var och en hur man vill uppfostra men tycker att det är en intressant fråga) och slutligen hur går dina tankar om att bli mamma?
Det värsta med att vara gravid måste vara att man tappar sin kropp. Man blir fet. Det är för mig rätt jobbigt. Jag vet att det är för en bra sak bla bla.. Men jag saknar ändå min kropp som den var innan graviditeten. Det bästa är märkligt nog samma sak. Min gravida kropp! Den är helt underbar (vissa dagar) Inget har fått mig att känna mig mer kvinnlig!! :)

Det viktigaste är nog att jag och Mattias har samma grundvärderingar gällande uppfostran. Jag tror inte man kan riktigt säga vad som är viktigast bara så där. Vi är iaf överens om att försöka ha struktur och tydligha rutiner samt att följa det så gott det går. Barn gillar struktur! Barn behöver struktur och rutiner! =)

Jag kommer nog att vara en rätt bestämd föräldrar som sätter tydliga gränser och ser till att de följs. Men jag kommer att vara mån om att föra en dialog med barnet och motivera varför det har satts upp vissa regler

Kan ju uppfattas som om man har en ambition att vara en tyrannmorsa, men det är inte alls på det sättet. Jag vill uppfostar mina barn så som jag själv blivit uppfostrad. Jag var fri, men hade och har respeck för mina föräldrar. Inte så mycket daltande. Man visste vad man fick göra och inte fick göra. Ändå har jag aldrig blivit bestraffat på något sätt med utegångsförbud och dyligt.

Men precis som du säger. Det finns inga direkta rätt och fel. Det som funkar på ett barn kanske inte alls fungerar på ett annat osv..

Funderar på barn och undrar vad er son ”kostar” varje månad. Nu vet jag att det är olika för olika familjer men på ett ungefär.
Oj, jag önskar att jag hade bättre koll på detta. Men blöjor kostar runt 300kr i månaden och ersättningen kostar nu när han bara får ett mål om dagen ca 100kr i månaden. Barnmat blir 150kr per vecka kanske.. Så svårt att veta.

Vad funderar du på att göra efter mamma ledigheten?
Finns det några alternativ? Jobba så klart. Jag har redan utbildat mig tillräckligt. Nu räcker det. Jag kan inte ändra spår hela tiden.

Dina graviditetssymptom på barnen, vilka har de varit?
Oj vad klurigt. Med Vilde började det med att jag fick så galet ont i brösten och sen var jag sen. Så då testade jag och det var pos. Första grav. hade jag inga direkta symptom så som foglossningar mm utan det var mest prematura värkar och en grym halsbränna. Med bebis så kände jag att jag mådde illa när jag var upp och gjorde välling till Vilde på natten, kräkilla. Och man kan ju inte ha magsjuka hur länge som helst. Så jag gjorde ett test ganska direkt efter det och det var pos. Den här gången har jag dock foglossningar.

 Planerade ni era barn? Och hur reagera din sambo när du plussa med andra?
Nej, inget av dem. Men ibland händer det saker av en orsak. Ödet ;) Han tog det med samma lugn som när jag berättade att vi väntade Vilde. Han är otroligt mogen min man. Han blev glad och förväntansfull!

Hur mycket tid på tumanhand har du och din sambo efter att Vilde föddes? Hur tro ni att det kommer att bli med fler barn?
Vi har alltid varit noga med att inte bara vara föräldrar utan att även fortsätta vår relation som ett par. Så vi har försökt att fortsätta lite som innan, med middag, filmkvällar, spamys osv. Nu när nästa barn kommer tror jag att det kommer att bli lite tajtare med tid för varandra men om man gör det man kan för att vara med varandra när tid ges i stället för att hänga framför tex datorn så tro jag inte det kommer att påverka oss så mycket.

I vilken vecka föddes Vilde?
38+3

Jag har en fråga om vad som är det nödvändigaste sakerna man behöver i början till en nyfödd bebis? För jag tänkte göra en lista och vet inte vad exakt man behöver.
Jag gjorde en lista när jag väntade Vilde, sen har jag strukit och lagt till saker på den nu i efterhand, ta en titt på den vet ja J https://niomanadersvantan.com/2011/06/07/alla-dessa-saker/

Vad är ditt favoritmärke på vagnar och varför?
Jag har bara haft Emmaljunga så jag kan inte riktigt svara på det. Men jag älskar min Emmaljunga! Det känns som ett tryggt och bra märke som funnits i alla tider :)

När kände din kille sparkar för första gången med båda barnen och när gjorde du?
Men Vilde kände jag väldigt tidigt, runt vecka 14-15. Men det var med som kolsyrebubblor. Mattias kände runt vecka 21. Gällande bebis så tog det lite längre tid. Jag kände runt vecka 16 och Mattias vecka 22 eller 23 om jag inte minns helt fel.

Hur känns det inför det nya barnet?
Det känns jättebra! Men man hinner helt ärligt inte tänka så mycket när man har en vilding på 1 år här hemma. Tiden rullar liksom förbi utan att man märker det.

Hur ser du på vänskap?
En bra vän finns där i vått och torrt även om man inte pratar med varandra så ofta. En bra vän kan man lite på och man vet att de håller ens rygg i sammanhang där man själv inte kan försvara sig.

Vad gör din sambo om dagarna?
Han jobbar som ställningsbyggare.

Hej! Jag har följt din blogg sen du var gravid med Vilde. Du gjorde ju planerat snitt med honom, hur kommer det sig? Kommer du göra det med bebisen i magen också?
Jag gjorde ett planerat snitt med Vilde för att en vaginal förlossning skulle I min värld vara helt omöjligt rent psykiskt. Det är inte smärtan som påverkar utan att jag helt enkelt inte klarar av att vara I den utsatta situation man skulle befinna sig i. Det blir ett planerat snit även denna gång.

När är de tänkt att Vilde ska börja på dagis?
Hösten 2013, han kommer då att vara två år och tre månader.

Hur tycker du det funkar mellan Vilde och Mattias? Hjälper han till lika mycket som du önskar?
Ooh ja verkligen! Det fungerar super. Vilde är pappas pojke! J Direkt när Mattias kommer hem från jobbet så lekar han med Vilde nonstop till läggning i stort sett. Sen är nattningen oftast Mattias jobb och jag tar morgonen. Vi delar lika helt enkelt. Sen brukar jag alltid få sovmorgon på helgen då vi gör det hela omvänt.

Utbildning/jobb/blogg

Har du någonsin (som när du precis började blogga t.ex) haft som mål att bli en storbloggare som ligger uppe i toppen och tjänar pengar på alla besökare, annonser och erbjudanden?

Nej, det har aldrig varit min tanke. Min blogg är mer som en öppen dagbok. Men visst är det roligt när man har många läsare och ser att man går uppför listorna :)

Vad vill du arbeta med efter FL?
Jag vill ju gärna arbeta med det jag är utbildad inom, dvs inköp. Det hade varit guld att få arbeta på ett stort företag som har en inköpsavdelning och sen få klättra uppåt. Det är rätt svårt att styra upp en egen inköpsfunktion på ett mindre företag.

Hur många läsare har du?
WP har ju inte den statistiken men jag har i snitt 1500 visningar om dagen och enligt bloggportalen 3500-4000 unika besökare i veckan. Men detta är ju otroligt varierande beroende på helg, antal inlägg osv..

Hur viktigt är pengar för dig?
Pengar måste man ha för att leva. Jag ska inte säga att det är det viktigaste men det finns ju en viss trygghet i att ha pengar, eller hur? Jag pratar inte om att man ska vara miljonär, huvudsaken att jag kan försörja min familj, göra roliga saker med barnen osv. Allt annat får gå i andrahand.

Tjänar du några pengar på din blogg, om inte skulle du vilja göra det? 

Jag gör tyvärr inte det. Klart det skulle vara roligt att få in några extra kronor på att blogga men det är nog inte så lätt om man inte vill överfylla bloggen med reklam =P

Är du utbildad inom någonting? Jobbade du eller pluggade du innan Vilde blev till?
Jag är utbildad både Idrottspedagog och Kvalificerad Inköpare. Innan Vilde jobbade jag på SAS på Sales & Support.

Svarar du alltid på dina kommentarer?
Jag har en ambition av att göra det men tyvärr så blir det inte alltid så. Men allt som oftast gör jag faktiskt det. Jag svarar dock här, i min blogg. Jag går alltså inte in under skribentens blogg och svara där även om jag går in och kikar på dennes blogg.

Skulle du tycka det var roligt med en bloggträff om någon skulle fråga?
Jag tycker det skulle vara superkul! Men bor man i Norrland så är det sällan bloggträffar, haha!

Hej! Läser ofta din blogg och tycker den är mysig. Min fråga är hur privat du är i din blogg, vad skulle du aldrig skriva om ibloggen?

Jag skriver väldigt öppet och personligt men jag skulle nog aldrig hänga ut min familj på ett sätt som kan skada dem. Sen skriver jag inte ut intima saker. Jag brukar undvika att skriva om Mattias och resten av min familj. Men samtidigt handlar ju bloggen om mitt liv så.. Jag skriver från hjärtat helt enkelt. Jag skulle heller aldrig gå in i detalj kring min uppväxt.

Om du får elaka kommentarer på din blogg, hur försöker du hantera det då?
Jag måste ärligt säga att jag inte fått så många elaka kommentarer. Tack och lov. Men skulle jag få någon så försöker jag först förstå varför, är det helt obefogat så försöker jag tänka att det förmodligen är en feg, avundsjuk stackare som inte vågar stå upp för sig själv.

Vad läste du för inriktning på gymnasiet?
International Class (IC) -en unik samhällsvetenskaplig utbildning med undervisning på engelska där eleverna har hela världensom arbetsfält. IC har som syfte att ge grundläggande kompetens i både ekonomi och samhällskunskap, med betoning på ett internationellt perspektiv. Ett viktigt mål är att skapa ett aktivt engagemang i internationella frågor.

 

En tanke på “Svar till er! #2

  1. ”Bra vänner finns där i vått och torrt, även om man inte pratar så ofta.”
    Jag saknar dig! Har inte orkat läsa en enda blogg på evigheter, och nu ligger jag så långt efter. Men jag tänker på dig och er och bebisen ofta! Kan du inte skicka ditt nummer? För visst har du en egen mobil nu? Eller är det fortfarande Mattias nummer som gäller? KRAM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s