Att sälja på Tradera.

Visst är det roligt att sälja kläder på Tradera. När man faktiskt får värdiga bud.

Har man köpt en klänning för närmare 500kr, som man aldrig använt med lapparna kvar, och man får ett bud på 2 kr + frakt är det inte lika roligt. Sådana stunder kan jag lätt tänka att; Men vad tusan, då behåller jag den hellre. För den är inte ful. Det är bara det att den har blivit för liten och jag vill göra plats hemma.

Visst kan man lägga ner kläder i kartonger för att sen packa upp när man tror sig kunna ha kläderna igen men vi vet väl alla hur det brukar sluta. Det är ju så det blivit här hemma. Man plockar aldrig mer upp sakerna.

En sak till som gör det extra svårt att tycka budgivningen är rolig är ju att man för de ynka kronorna hellre hade lämnat kläderna på inlämning för välgörande ändamål. Förstå mig rätt, hade jag iaf fått ett bud på 25 kr hade det varit roligare.

För låt säga att man säljer 30 plagg för 4kr/st är det 120 kr. Men då får du en faktura från Tradera också. För att du sålt grejorna. Så att sälja 30 plagg för 100kr är ingen vinst direkt. Inte när man tänker på allt jobb det sen är med att paketera och posta vinsterna.

Jag funderar på att ha en gårdsloppis.

En klädloppis typ. Man sätter ett pris på låt säga 25-50 kr för klänningar, 10-20 för skjortor/tröjor och 25-50 för byxor typ? Kanske ökar chansen att man får sakerna sålda då?

4 tankar om “Att sälja på Tradera.

  1. Jag har totalt snöat in på Tradera! Har upptäckt sidan först nu :) Kanske beror på att jag har en liten som växer ur kläder och behöver nya. Känns ju toppen att det gamla kommer till användning och onekligen har jag gjort toppen fynd! Helt nya barnkläder för en strunt summa!

    Men något som slagit mig är att personer bjuder så att med frakt blir ett begagnat plagg dyrare än vad det var nytt, hur tänker man då? Om jag är intresserad av något kollar jag vad det kostar nytt och bestämmer mig vad mitt maxbud är utifrån det, man vill ju göra fynd! Sålde en oanvänd mössa från H&M för 30 kr plus 12 kr frakt och ny kostade den 39:50! Crazy…

    • Ja man kan verkligen fynda! :) Jag är en periodare. Jag köper som en galning vissa perioder och ibland loggar jag inte ens in på flera månader. Mm, det är märkligt hur köpgalna folk kan bli. Jag kollar också upp priserna innan. Men vissa verkar bara se till att det är andra som vill ha samma sak och bli triggade av det :) När det kommer till skor verkar detta vara väldigt vanligt! Folk bara köper och köper. Och där kan ju frakten vara rätt hög ibland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s