Betessläpp för Lövsjö kossorna! :D

Muuu huuuu uuuuu!

I lördags var vi på betessläppet för korna uppe i Lövsjö. Det var mitt första kosläpp och jag tyckte det var hur roligt som helst! Att få se hur glada alla korna blev att att få springa ut i den stora sommarhagen gjorde mig alldeles hjärtevarm! :) Och lilla Vilde skrattade förtjust när ett par av de stora kossorna kom upp till oss vid stängslet! Detta måste vi göra nästa år igen!!

På väg ner mot hagen där de skulle släppa korna! Vilde fick åka i selen för det var en bra bit att gå. Det fanns inte en chans till att hitta en parkering närmare än 10000m därifrån.

Lite dålig bild, men detta är bara för att visa hur mycket folk som faktiskt var där. Enligt tidningen ska det ha varit närmare 2000 personer på plats!? :O

GLADA KOR! :)

Vissa kossor var stora som tjurar. Andra lite mindre. Men man blir alltid häpen när de kommer nära. För på något sätt får jag alltid för mig att de ska vara så mycket mindre än vad de är! 1000 kilo ko är inte att leka med! :)

Tänk vad mysigt att få vara en hobbybonde! :) Att få bo på ett litet, litet jordbruk. Ha en eller två kor, några höns, ett par får, en get, kanske en gris, några kaniner och så klart hästar. Gud vad härligt! :) Men så klart kräver det mycket arbete!

En tanke på “Betessläpp för Lövsjö kossorna! :D

  1. Ping: Kosläpp 2013 | Nio månaders väntan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s