Förvärkar sen 04 inatt :(

Sen 04.15 i natt har jag haft förvärkar och sammandragningar var 10 minut. Värkarna har hållit i sig 2-3 minuter. Den sista värken hade jag 06.03. Borde jag ringa förlossningen för en koll? Jag vill verkligen inte att det ska hända något nu. Lite längre får det allt gå. Men detta har alltså varit värkar som man måste andas sig igenom och typ bita i täcket för att inte självdö. Precis som det var med Vilde v24.

Varför jag är lite fundersam om jag ska ringa eller inte är för att det nu lugnat ner sig och att jag igår kände mig sjuk på något sätt. Jag var helt orkeslös och kände mig illamående. Tänk om det är magsjuka light liksom? Inte för att jag är krasslig i magen eller så men..

En sak som dock får mig att undra vad som är på gång är att igår så kändes det som om bebis hade trillat långt ner i musen. Det kändes.. fullt? Och tungt? Att jag aldrig lär mig tolka min kropps signaler rätt =P

6 tankar om “Förvärkar sen 04 inatt :(

 1. Jag tycker verkligen du borde ringa. Det kommer säkert inte vara nåt men det skadar inte att komma in på en extra koll :)
  Hoppas det går bra!! :)

 2. Jag tycker alltid man ska kolla vid oro, jag ignorera, var öppen 3 cm när jag kom in.
  Var dock endast i v25.
  Nu kommer det gå bra för dig. Men skönt för dig att få lägga funderingarna på hyllan.
  Lycka till.

 3. Hellre ringa en gång för mycket än en gång för lite! Lär dig det, människa! Sen är det ju stor skillnad på att ha förvärkar som tar andan ur dig kontra de som du beskriver som gör ont. Gör det ont så brukar man ju börja öppna sig. Man kan ju vara öppen x-antal centimetrar länge utan att det på något sätt innebär att förlossningen är på gång. Jag var öppen 4-5 centimetrar länge (3 cm från v30 och förkortad cervix), men gick ändå 2 veckor över med mitt 3e barn.

  Hursomhelst så hoppas jag att du mår bättre, men jag hoppas ännu mer att du ringer! Lycka till och ta det lugnt för guds skull!

  • Så sant, så sant Karro!
   Du är klok du :)

   Det lugnade ner sig under fm men jag ringde Lena från förlossningen iaf. HOn tyckte dock att jag skulle ta det lugnt och vänta. Men om det började igen skulle jag genast ringa tillbaka för att ev. kolla CTG. Sen har Vilde fått åka till mormor idag, så han ska sova där. Det kan ju hjälpa lite att inte behöva bära runt på honom :)

 4. Jag hade förvärkar från v20 när jag var gravid, ibland kom dom regelbundet och gjorde hyfsat ont, men ändå inte i närheten av dom riktiga värkarna. Men i och med att du gjorde kejsarsnitt tidigare så har du kanske egentligen ingen aning om hur dom ”riktiga” värkarna känns (dvs att du tror att det är förvärkar när det egentligen är ”riktiga”). Det skadar ju aldrig att ringa och prata med någon som vet, tycker dom du ska komma på koll är det ju bara bra! Bra att det slutade men det är nog läge att ta det lugnt och hålla koll :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s