HEN (!?)

Jag tror ni har missuppfattat hela HEN grejen. Eller så har jag det?

Den är inte till för att göra samhället jämnställt, det är väl ett ord som ska komplementera han/hon? Om ni är så korkade att ni tror att samhället kommer att bli jämställt med hjälp av detta ord är ni dummare än jag först trodde. Det krävs så mycket mer än ett ord för att lösa det problem vi har med jämnställdhet.

I språk som normalt använder könsbestämda pronomen kan det ibland uppstå ett behov av att omtala någon eller något utan att implicit ange dess kön. Det kan röra sig om situationer där personens kön är okänt (till exempel en diskussion med okänd person över internet eller ett könsokänt foster) eller där personen själv inte vill avslöja sitt kön.

(Utdrag från Wiki.)

Barn lär sig jämställdhet av sina föräldrar. De lär sig av skolan mm. Men inte fasiken ska ni tror det blir bättre av HEN! Det man istället bör lägga vikt på är väl att visa att en tex doktor både kan vara en man och en kvinna. Barn har inte ”våra uppfattningar” av mansdominerade/kvinnodominerande yrken när de är små. De lägger inte ens vikt i att doktorn kanske är en man eller kvinna.

Säger ni; Vi ska till doktorn, han är en man, han har bättre lön än en kvinnlig doktor och så har det varit i urminnes tider, och det är väääldigt orättvist! Så är det klart att det blir snett eller hur?

Kan man inte bara säga; Vi ska till doktorn, tandläkaren, sjuksköterskan osv.. Barnet ser ju då att det kan vara både en man/kvinna och lägger inte så mycket mer tanke på det förrän vi belyser det hela!

Våra barn kommer i alla fall att få se båda mamma och pappa diska, dammsuga, klippa gräs, laga mat, snickra mm. De kommer att få lära sig att respektera andra och att det inte spelar någon roll om man är pojke eller flicka. M e n, vi kommer inte använda oss av HEN till pojkar eller flickor, kvinnor eller män, när man tydligt vet vad man pratar om. Är det en han så är det en han. Likaväl som att det är en hon om det är en hon. Hur svårt ska det vara?

Jag förstår inte varför det har blivit sånt ståhej kring allt detta =P

Jag tycker det här har blivit lika uppblåst som debatten kring Herr Gårman. Det blev ju ett jävla liv kring det =P Och ändå så faller det sig så naturligt varför det är en man på tavlorna. HÄR GÅR MAN = Herr Gårman.

Men vi kan kanske göra så här nu då? ;) Blir alla nöjda då?

36 tankar om “HEN (!?)

 1. Har också uppfattat de så, är nog många som är rädda för att alla ska gå runt att kalla varandra hen(?) fast det inte är syftet med hen..
  Jag tycker det är ett väldigt bra ord.

 2. jag har märkt att det är MÅÅÅÅÅÅÅNGA som missuppfattat hen; att det skulle a över han/hon. men som du vet är det ju inte syftet. och lustigt nog är det folk som är mindre utbildade som tror så… ja, bland annat min mamma som jag fick upplysa och då var det helt plötsligt en bra idé. ;)

 3. Ett tips är att säga läkare istället för doktor. Doktor kan man vara inom många områden, läkare är de vi går till inom sjukvården :) eftersom inlägget handlade om vad vi ska kalla saker och ting ;)

  • Läkaren är perfekt! :) Jag säger faktiskt läkarn här hemma. Men jag kom in på en debatt om just doktorer så därför blev det bara så i mitt inlägg :)

 4. ”Den är inte till för att göra samhället jämnställt, det är väl ett ord som ska komplementera han/hon? Om ni är så korkade att ni tror att samhället kommer att bli jämställt med hjälp av detta ord är ni dummare än jag först trodde.”
  Du kanske ska ta det lugnt med att kalla andra korkade du… Hen är först och främst ett ord att komplettera han/hon. Men det du inte verkar fatta är att ord, hur vi beskriver folk, deras intressen och dem värderingar vi lägger i dessa orden påverkar allt vi tänker och gör.
  Hur en tredje part, som till exempel ett barn, ser och värderar sin omvärld hänger otroligt mycket mer på beskrivningen som vi vuxna gör! En uppdelning i kill- och tjejläger ser vi varje dag, ofta styrd av lärare och andra vuxna och i synnerhet bland småbarn. Varför delar dem upp barnen? Ja, varför inte, det är ju trots allt killar och tjejer, han OCH hon. Detta tänkandet är giftigt och stigmatiskt mot barnen, i synnerhet de barn som har umgängeskretsen i ”den andra” gruppen. De som spelar fotboll/slåss och de som hoppar hopprep/viskar bakom ryggen.
  Jag tror att definitivt att genomförandet av hen kan, om det utförs på rätt sätt, vara en god start för att sudda ut könsrollerna. Självklart löser det inte allt bara vi byter orden, det tror ingen, men som sagt så tror jag att det är en utmärkt början som mycket väl kan ge positiva resultat i slutändan. Vi kommer aldrig lyckas ändra något om vi inte börjar med ”småsakerna” och därmed planterar ett frö som kan växa!
  ”Säger ni; Vi ska till doktorn, han är en man, han har bättre lön än en kvinnlig doktor och så har det varit i urminnes tider, och det är väääldigt orättvist! Så är det klart att det blir snett eller hur?”
  Är du helt väck eller? Vi ska alltså totalt ignorera orättvisorna i vårt samhälle, orättvisor som sådana som DU låter gå förbi helt oberörd så att vi alla kan leva i en fluffig molnig värld? Jag har verkligen försökt hålla god ton men HUR FAN tänkte du här?! Låt oss åka tillbaka 100 år i tiden och gå förbi en färgad, du skulle säkert lalla förbi med din unge helt oberörd, för att poängtera ut att slavarbete är fel är väl helt klart snett!? Samma sak med en jude för 70 år sedan ”jäääättemånga har ju sagt huuuur lääänge som heelst att dem är snåla och snikna så det måste ju vara sant? Tihi?”.
  Det du lär dina ungar är att det inte finns några problem och det resulterar i att dem en dag sitter utan förmågan att relatera till andra, deras problem och aktuella samhällsproblem. ”Politik? Vad tjänar jag personligen mest på just nu?” ”Hemlösa? Euuuw, duuuh, skjut dem?”. Herregud, Isande Polarnatt säger jag bara…

  • Geez Sebbe, andas..”Hen” suddar inte ut könsrollerna; det gör varken från eller till. Könsskillnader och könsroller är objektiva. De existerar vare sig man vill det eller inte.

   • Könsskillnaderna är i princip bara objektiva när vi talar om själva könsorganen, men inte könsrollerna, de är inte ett enda dugg objektiva! De har förändrats hela tiden genom historien och beroende på var i världen man befinner sig. DET är inte objektivt. Det är själva definitionen av något subjektivt och individuellt.
    Svårt att andas när folk inte förstår detta och ännu svårare när dem med glädje låser sina barn till detta, oavsett hur goda intentionerna än må vara!

 5. Sudda ut könsrollerna. Är det fel att ha ett kön? Är det så konstigt att vissa saker förknippas i större utsträckning med ett kön framför ett annat då vi historiskt sett sysslat med, och haft intresse för, just olika saker könen sinsemellan? Genetiskt ser vår DNA-profil olika ut; kvinnor föder barn – inte män – m.m.

  Vad handlar den här kampen om egentligen, jag förstår inte.. Varför måste alla vara så lika – trots att vi är satt till världen med olika förutsättningar??

  Lugna ner sig

 6. Hej!

  Först och främst: ”Bruuusch(?!)”, ingen har sagt att det är fel att ha ett kön, eller? Sebbe har kuk och jag har fitta och ingen av oss har nog någonsin diskuterat det.

  Jag är en humanistisk samhällsvetarstudent med inriktning på idéhistoria, Sebbe ovan är detsamma. Vi sysslar med att analysera samhället och samtida mönster genom att bl.a studera historien och även genus och politik. Så jag kan ju börja med att upplysa dig om mina tankar ang. din kommentar ”då vi historiskt sett sysslat med, och haft intresse för, just olika saker könen sinsemellan?”,

  Tror du alltså att anledningen till att de två könen sysslat med olika saker är genetiskt? Dessa mönster är och var socialt betingade och strukturerade genom eror av patriarkal maktstruktur och just nu sker det ett ständigt fasthållande av traditionella könsmönster som gör att t ex barn som växer upp inte ges speciellt många val. Pojkar ska vara si och flickor ska vara så. Även om jag som är långt ifrån könsbunden, uppfostrar mina barn till vissa värderingar och tankar och ger dem utrymme hemma att vara precis som de vill, leka med dockor och ha klänning fast de är pojkar och vara högljudd och gilla traktorer fast än att de är flickor, så ser samhället fortfarande inte ut på det sättet. I barnböcker t ex så är pojkar starka och flickor är prinsessor som vill bli räddade av stora starka män. Rent generellt ser det ut så och det finns otaliga vetenskapliga analyser om det, främst inom Disney. Det handlar inte om att sudda ut kuk och fitta, det handlar om att få större utrymme att välja inom.

  Jag menar, hur många av era män (kan ju bara smått anta att majoriteten här är straighta), har en gravidblogg och snackar inredning, barn, bakning, utseende osv.? Tror ni att man föds och känner ”Åååh, jag längtar tills jag är vuxen så jag kan blogga om familjen. Jag är SÅ född för det. Jag fullkomligt längtar också efter att använda smink och rosa!” och att små personer av det manliga könet säger ”ÅH, fan vad jag längtar efter att bli tillräckligt gammal för att kunna använda mig av alla de tekniska egenskaperna jag fötts med!”. Fattar ni inte själva att det är samhällsmönster som får oss att bli de kön vi är?

  Att biologiskt vara annorlunda är det ingen som sagt något om, men att tro att det vi tänker är annorlunda mellan könen pga att våra hjärnor och våran DNA ser olika ut är inget jag tror på. Det jag tycker kallas likartsåskådning och den motsatta åskådningen kallas i min värld för nazi.

  Du sa: ”Vad handlar den här kampen om egentligen, jag förstår inte.. Varför måste alla vara så lika – trots att vi är satt till världen med olika förutsättningar??” Ja du Bruusch, det handlar om att vi är totalt övertygade, med stöd av vetenskap, empiri, historia genitik, biologi osv. att det är precis så det inte ser ut. Vi VET att människan inte sätts till världen med olika förutsättningar rent genetiskt, utan får dessa olika förutsättningar genom att de skapas och ständigt återskapas. Gång, på gång, på gång. Och det vill vi ändra på.

  Marie: Din kommentar ”Könsskillnader och könsroller är objektiva. De existerar vare sig man vill det eller inte.” måste betyda att du tror att en människa föds med vissa givna tankar och beteenden beroende på vilket kön man tillhör. Eller? Och i så fall är det inte konstigt att du är emot saker som vi vet förändrar könsrollerna, dvs. tex könsneutrala ord i ung barnaålder. Det handlar inte om ”hen”, det handlar om en livsåskådning och ett sätt att vilja förändra eror av inarbetade mönster som får oss att ”göra kön”. Och sen är jag förresten övertygad om att Sebbe andas, annars hade han nog haft svårt att skriva, eller hur :)

  Lästips till alla som vill vidga sina vyer lite och lära sig mer om genus. En bok för nybörjare och för alla:

  ”Att göra kön – om vårt våldsamma behov att vara kvinnor och män” av Heléne Thomsson, Ylva Elvin-Nowak.

 7. Ärligt talat tycker jag genusfrågor är tråkigt. Finns det inte viktigare saker att ägna tid åt? Jag tror på en genetisk betingelse – ni tror på något annat, men vilken tur att jag inte känner något behov att övertyga er om min åsikt. Vad du och jag tror Ida gör ändå ingen skillnad för vad som verkligen är.

  ps
  könsroller är bra.
  ds

  • Haha! Fast du, felstavade borsten, DU kanske inte gör någon skillnad, men det gör jag. Och vad jag tycker spelar sjukt stor roll. Om du bara visst. Jag förstår att du tycker könsroller är bra och genusfrågor tråkigt, det märks. Fortsätt sväva på dina imaginära rosa små sminkmoln, så är jag med och påverkar samhället :)

 8. I rest my case. Vi förstår helt enkelt inte varandra i denna fråga.

  Jag tycker dessutom att du Sebbe argumenterar för din sak på ett jävligt dåligt sätt. Som exempel; ”Vi ska alltså totalt ignorera orättvisorna i vårt samhälle, orättvisor som sådana som DU låter gå förbi helt oberörd så att vi alla kan leva i en fluffig molnig värld?” Hur kan du tolka mitt inlägg till det? Fluffig molning värld? Vad går du på? Och du borde lära dig använda de/dem korrekt. Punkt.

  Ida jag vet inte hur jag lättast ska förklara hur jag tycker. Men om vi säger så här, debatten mellan dig och Magnus B på facebook, där håller jag till 100% med Magnus.

  Och jag kan meddela att jag som liten var en pojkflicka även om jag alltid drömt om att få barn. Jag har inte lekt med dockor. Jag lekte med turtles. Jag var inte prinsessa, jag var ett lejon. Men hela tiden har jag alltid vetat att jag velat ha barn när jag bli äldre. Vad det handlar om kan jag inte svara på.

  • Jag tycker att jag bemöter dina taskiga utlåtanden om hur korkat och fånigt det är på den nivå de förtjänar. Och i första halvan av kommentaren långt, LÅNGT bättre än vad de förtjänar!
   Hur kan jag tolka det så? Läs: ”Säger ni; Vi ska till doktorn, han är en man, han har bättre lön än en kvinnlig doktor och så har det varit i urminnes tider, och det är väääldigt orättvist! Så är det klart att det blir snett eller hur?”.
   Så problemet är här enligt DIG att man poängterar ut orättvisan i att män har högre lön än kvinnor och inte tvärtom? Hur kan jag tolka det på ett annat sätt än att du lallar förbi problemet!
   Ja, jag borde lära mig använda de/dem korrekt. Du borde lära dig kritiskt tänkande, lite historia och att tänka efter samt forska liiiiiiiiiiiiite på områden innan du skriver idiotiska saker på internet!

 9. Du använder ordet ‘pojkflicka’..

  Där uttrycker du att det finns typiska saker som pojkar gör och typiska saker som flickor gör.

  Är man inte den typiska flickan med typiska ‘flickintressen’ så passar man inte in i normen för att flicka. Är det då man är en pojkflicka?

  Det är helt jävla stört att vi ska behöva använda ordet ‘pojkflicka’. När det gäller barn kan väl alla barn bara få vara barn. Det enda som skiljer barn åt innan puberteten är själva könsorganet. Barn föds inte till att vara intresserade av dockor eller bilar. Det är vi vuxna som fostrar och uppmuntrar dessa könstypiska intressen hos barnen.

  Om de vuxna som finns runt barnen skulle vara genusmedvetna skulle vi inte dela upp de små barnen i kön, utan låta dem vara just barn och leka med just de vill. Utan att köna det!

  Då behöver ingen vara pojkflicka!

  • Vilket ord tycker du jag skulle ha använt i stället Anna? Jag uttryckte mig så för att förklara vad jag menade på ett enkelt sätt. Skulle jag ha skrivit att jag inte hade typiska flickintressen eller pojkintressen hade det ju blivit lika fel. Vad ät typiskt liksom?

 10. Det är inte du som använder det fel. Utan problemet är just det att vi måste använda ett sånt ord.

  Det ska inte behöva finnas några typiska flickintressen och pojkintressen. Att egenskaper och intressen måste sorteras efter kön tycker jag är förfärligt, men tyvärr är det så vårt samhälle ser ut.

  Det borde vara tillåtet och naturligt att vara den man är och göra det man tycker om, oavsett kön. Men när vi använder ord som pojkflicka erkänner vi att samhället inte fungerar så. Samhället är sorterat efter kön och könstypiska saker som inte är biologiska utan är konstruerade, av just samhället.

  Ta en titt runt er, hur klär folk sina barn och vilka leksaker köper folk till sina/era barn i present. I överlag är det rätt könstypiska saker och redan där berättar vi för de små barnen hur de förväntas vara och vad de förväntas tycka om.

 11. Anna, vem du än är så vet du tydligen vad du pratar om. En hen med koll helt enkelt ;) Ordet pojkflicka behöver jag inte ens gå in på.

  Men Marie. Du säger alltså att du inte vet hur du ska förklara vad du tycker och att du håller med Mange. Ja, men i så fall är du feminist då? Eller? Tror du på lika förutsättningar för olika kön eller? Det är väl inte så svårt att förklara. Antingen anser du att människor föds med olika hjärnor och känslor beroende på kön eller så anser du inte det.

  Men först lägger du ut en kommentar…
  ”Könsskillnader och könsroller är objektiva. De existerar vare sig man vill det eller inte”

  … som du tagit från en underrubrik av en artikel som du delar ovan:
  ”Språkdebattör: ”Hen” suddar inte ut könsrollerna; det gör varken från eller till. Könsskillnader och könsroller är objektiva. De existerar vare sig man vill det eller inte.”

  Att du använder andras ord är inte fel, fast jag kan tycka att du borde ha hänvisat till att du gjort det och från vem, men om du inte själv kan förklara vad du tycker utifrån andras ord så kanske du borde ta dig en funderare på vad du faktiskt vill med detta. Du bloggar om något som du uppenbarligen inte har sådär superstor koll på, VILKET inte är fel, men då borde du också vara lite öppensinnad inför kunskapen om det. Om den andra synen på det hela. Per-Åke Lindblom är för övrigt varken historiker eller genusvetare, han är gymnasielärare. Förstår inte ditt syfte med att blankt dela en artikel av en gymnasielärare? Du kanske tycker det han säger är bra? Jag förstår inte? Det är iallafall knappast så att han har sanningen om människans existens så att dela länken utan att kommentera det ger ju faktiskt ingenting. Jag kan dela några artiklar från människor som är verksamma inom historia och genus istället, om du nu är intresserad av att läsa om detta utifrån genomarbetade analyser som faktiskt bygger på empiri och vetenskap.

  • Så för att jag håller med Magnus är jag feminist?

   Jag tror att vi alla är egna individer. Jag tror inte att vi föds med olika känslor beroende på vilket kön vi har men pojkar har väl mer testosteron än flickor och det kanske påverkar under utvecklingen? Jag är ingen forskare.

   Jag la den kommentaren från artikeln (som oturligt nog inte kom med på mitt inlägg den gången) för att jag tyckte den var bra. Därför postade jag även den som en lös kommentar (för att den inte kom med som källan på första svaret) Jag vill heller inte gå in och redigera svaren för det som är skrivet står skrivet liksom. Därför kom den som en lös kommentar. Och att bara länken utan förklaring kom var för att jag gjorde detta från iphone.

   Vem har sanningen om människans existens?

 12. Ok! Jag tycker inte man behöver gå in och redigera, bara förklara i efterhand. Om du tror att människor är lika värda så ja, då är du feminist. Svårare än så är det inte. Men om du inte erkänner att världen existerar med orättvisa förutsättningar mellan könen så är du inte feminist. Vad tycker du?

  Angående testosteron och östrogen. Vad är det du då tror ska påverka en flicka eller pojke med dessa komponenter?

  Ingen äger sanningen om människans existens och det är därför jag anser att man måste studera olika synvinklar innan man bara helt plötsligt ”bestämt sig” att man tycker si eller så. Du håller med gymnasieläraren för att? Vore det inte rimligt att även studera motsatsen innan du kan uttala dig om den?

  • Det är klart att världen existerar med orättvisa förutsättningar mellan könen. Så har det alltid varit. Det har jag väl aldrig förnekat? Och självklart tycker jag att alla människor är lika värda. Men jag vet inte om jag skulle se mig själv som en feminist för det? Kanske beror det på okunskap från min sida? Kan man inte bara få vara sig själv? Måste man ingå i någon klassificering?

   De androgena effekterna hos spädbarn är de vi vet minst om. Under ett manligt spädbarns första veckor stiger testosteronnivåerna till de höga nivåer som senare inträder under puberteten, och blir kvar där i några månader. Vid 4-6 månaders ålder är dock nivåerna åter nere till de knappt märkbara småbarnsnivåerna. Vilken funktion denna ökning har är oklar. Det har spekulerats i att en maskulinisering av hjärnan skulle ske under denna period, eftersom inga väsentliga skillnader har upptäckts i andra delar av kroppen. (Wiki)

   Av de olika sammanhang jag stött in i Hen så tycker jag som jag tycker. Förmodligen för att så många använder order i fel syfte.

 13. ”Sa den humanistisk samhällsvetarstudenten med inriktning på idéhistoria Sebbe ;)”
  Haha, jag fattar inte? xD Men jaja, eftersom du tyckt jag var otrevlig ska jag avsluta min part i denna diskussionen med: Dina katter är jättesöta.

  // En student som kanske inte riktigt lärt sig de/dem men nöjer sig med ett underbart hen!

 14. Jag har aldrig påstått att du förnekat att världen existerar med orättvisa förutsättningar mellan könen, jag frågade dig vad du tyckte. Du anser att så är fallet och då säger jag att du delar grunduppfatningarna för vad feminism innebär. Du använde wikipedia som källa, jag kan gör detsamma här och nu (sök på begreppet feminist på wikipedia om du vill läsa mer):

  ”Trots de olika utgångspunkterna i feminismens grenar så har alla samma mål, jämställdhet på alla plan. Det innefattar såväl ekonomisk, social, politisk och akademisk jämställdhet. Alla tror att samhället kommer att bli bättre utan kvinnans underordnade ställning. Oavsett inriktning tror man att samhället kommer att gå mycket lättare genom att samspelet mellan olika individer på olika sätt förändras”

  Och du ser dig inte som feminist. Nej, men då är det som du säger- förmodligen inneboende i dina egna antaganden om vad det handlar om som inte bygger på kunskap inom ämnet. Att vara feminist är knappast att klassificeras, som du säger, det är inget man liksom ”tillhör”, det är en livsåskådning, inte ett politiskt parti och ingen som vet vad de pratar om gällande detta skulle kalla sig annat än en fri individ.

  Angående ditt copy paste från wikipedia vore det ju kul om du länkade hela artikeln så man kunde få kika på källorna. Det är inte så att jag motsäger vissa biologiska skillnader, men jag anser att du måste lyssna på vad folk här säger till dig. Det är ingen här som helt motsäger sig det och det är det väldigt få som gör. Det som motsägs är det att människan skulle vara styrd av dessa skillnader. Att män är si med vissa yrken och intressen och kvinnor så med vissa yrken och intressen för att hjärnan styr det. Vi är övertygade att det är alla dessa sociala strukturer som skapar detta. Starkaste beviset har du genom att titta på olika kulturer och olika tidseror i historien. Det har alltid varit föränderligt, det som anses vara ”kvinnligt” och ”manligt” och det som är manligt respektive kvinnligt i t ex Gambia delas inte med våra föreställningar i Sverige. Med detta sagt borde alla som läser inse att vi GÖR könsrollerna. Om inte så tror man alltså också att människor föds med olika hjärnor beroende på vilken del i världen man kommer från och då kan jag bara än en gång säga: Hello nazi!

  Du säger att du tycker som du tycker för att så många använder detta ord ”hen” fel. Jag undrar bara i mitt stilla hur många du känner som ens diskuterar detta på en djupare nivå och faktiskt använder det och inte bara sitter och spyr galla på ett okunnigt sätt över ett begrepp man faktiskt själv inte förstår sig på.

 15. Först o främst Ida tycker jag det är jättegulligt att du är en humanistisk samhällsvetarstudent med inriktning på idéhistoria, verkligen. Jag blir nyfiken, hur är det du är med & påverkar samhället menar du? Är det genom att skaffa dig en bestämd åsikt i ett ämne och diskutera det på allehanda mamma-bloggar runtom nätet, eller gör du något av egentlig vikt som i förlängningen gör någon verklig skillnad??

  Vi diskuterar könsroller, man & kvinna och du säger att med stöd av vetenskap, empiri, historia, genitik & biologi sätts vi till världen med samma förutsättningar rent genetisk – dvs du vill då mena att din DNA-uppsättning är identisk med min alltså. Kan du visa oss källorna för det ”vetenskapliga” belägget är du snäll?

  att könsrollerna skiljer sig mellan kulturerna menar du är ett bevis på att VI (”människan” tror jag du syftar på här, inte ett ”VI” som i -alla anonyma som delar din åsik-t som du så flitigt refererar till runtom dina inlägg i övrigt) gör könsrollerna, och att alla som inte håller med dig om det per automatik är nazister.

  Har ni många andra bra humanistdiskussioner i er ide-klass där uppe i umeå eller?

  • Lilla gumman. Bruusch(haha) Först och främst. Umeå? Jaha, så vi känner varandra? Säg vad du heter vet jag, istället för att gömma dig bakom nätvärldens hittils mest smarta namn. Låter verkligen som att du är SÅ smart på detta lilla påhittade namn som du vill gömma dig bakom. Synd bara att din fruktansvärt bristfälliga retorik förstör alltiop. Inte många högskolepoäng där inte :)

   Vetenskapliga belägg? Vet du Brruuuuusch, att om du hade varit smart nog att kunna vistas i akademiska miljöer så hade du vetat att det fanns något son kallades genusVETENSKAP. Hade också varit tillräckligt ifall du öppnade upp en tidskrift nu och då.

   Och vad jag gör för att påverka förutom att diskutera med obildade idioter just nu? Jag ingår i olika förreningar där vi kämpar för jämlikhet över klass, kön och etnicitet och är politiskt insatt medmeramedmeramedmera. Men vet du, om du är intresserad kanske du borde säga vem du är, så kan jag berätta mer om mitt liv. Jag vet, jag är sjukt intressant, jag förstår att ditt lilla lilla liv på landet provocerar i jämförelse med min storhet. Men jag kan hjälpa dig! Kliv fram i ljuset så kan jag säkert övertala någon doktorand att ta sig an dig om kvällarna så du åtminstone kan lära dig allmänbildning. Var inte rädd vännen, det finns mer än tre snoriga ungar och skitiga hästar här i livet och VI, ja VI kan visa dig en annan väg, en väg som kallas objektiv livsåskådning och liv <3 puss

   • Och du, jag glömde nästan! Snälla, alltså jättesnälla gulliga du, kan inte du säga vad DU gör för att påverka samhället förutom att komma med obildade kommentarer på ett ytligt forum utan att våga stå upp för vad du tycker?

 16. Ida. Var det hemskt längesen du bajsade eller?

  Att du inte klarat av att leva upp till de krav som ställts på dig som kvinna i dagens samhälle undgår ingen.

  Ditt uppenbara mindrevärdeskomplex i kombination med hur bildad & upplyst du tydligt tror dig vara i din roll som ”humanistisk samhällsvetarstudent med inriktning på idéhistoria” blir rent av komiskt Det är som att du nyss upptäckt att du kan tänka själv och att det på något sätt gör dig speciell – och att ha en bestämd åsikt om något nu blivit ditt främsta medel för att hävda dig själv & ditt ego.

  Dina påhopp & personangrepp utanför sakfrågan visar bara på hur omogen du fortfarande verkligen är.

  Du är väl helt enkelt en sk ”late bloomer”

  • ”Dina påhopp och personangrepp utanför sakfrågan visar bara på hur omogen du fortfarande verkligen är.” HAHAHAHHA! Jag dör, du måste vara den mest puckade människa jag ”diskuterat” med… Någonsin. Att du ens inbillar dig att dina pinsamma små påhittade påhopp ska bränna?! För att lägga mig på din nivå: PLEASE! Och dessutom väldigt pinsamt att en människa(?) som inte ens vågar säga vem den är inbillar sig att någon skulle ens ta dig på allvar. En feg liten krake som blir provocerad av att jag skrev namnet på mitt program är ju knappast någon som ens hört talas om god självkänsla. Fortsätt läsa sminkbloggar och självhjälpsböcker så är du snart framme! Det mest klassiska sättet i världen (ja, vi riktiga människor har studerat det på vårt humanistiska samhällsprogram i Umeå) är att känna sug hotad av intelligens och angripa det i syfte att förlöjliga. Detta gäller även sättet att tala om ”kvinnlighet” och ”manlighet”. Grattis, du är klassisk! :)

   Och ja, som svar på din fråga: Jag sket nyss och av nån anledning så tänkte jag bara på dig. Jag klämde fram den fetaste bajskorv som någon någonsin skådat och tänkte ”såhär varm och vacker är nog min vän Bruuuuuuuuuuuuischhhhhhh, undrar varför hen inte vågar stå upp för sig själv och sin goda retorik på en liten mammablogg. Här sitter jag i min lilla late blooming klänning och bara längtar efter att dela min mogenhet med bajskorvar som denna. Världen är redo att möta dig. Världen ligger i ditt avloppsrör <3"

   Med dessa ord säger jag tack och hej. Det har varit en väldigt givande diskussion dom ännu en gång bekräftat att motstånd mot genus och mindre utvecklade hjärnbalkar går hand i hand på en resa av avföring.

   Hej då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s