Igår var det bjudning!

Så himla trist att jag inte tog några bilder =P

Vi hade iaf finfolk på besök (Mia & Anton) och vi bjöd på en uppskattad trerätters som jag faktiskt måste säga blev kanon! :) Sen blev det sällskapsspel in på småtimmarna och Vilde skötte sig exemplariskt! :) Such a night!

På menyn stod detta;

  • Toast med kantarellstuvning på en härlig ruccolabädd
  • Hängmörad oxfile med potatisrundel och portvinssås
  • Limemarinerade jordgubbar och vaniljglass

Till detta serverade vi två sorters rödvin och sen mousserande till desserten!

Detta måste kanske vara den mest perfekta menyn att stå och laga. För den sköter sig i stort själv och man kan förbereda så mycket innan så man behöver faktisk inte stressa nämnvärt :)

Stuvningen tar lite tid, men det gör ju all hemgjord stuvning. Koka, koka, koka liksom. Så den kan man ju rakt göra dagen innan! Sen potisrundlarna gör jag genom att skiva potatis väldigt tunt, steka den i vitlök och persilja, lägg i små formar, pressa och sen på med ett lager västerbottenost och in i ugn på 100 grader i ca 30 min. Sen är det bara att stjälpa upp på tallriken :) Även här kan man ju förbereda flera timmar innan genom att steka upp potatisen och lägga i formar. Köttet kan man bryna upp till ett dygn innan, bara att vira in i folie och lägga i kylen. Kom bara ihåg att ta ut det i tid innan det åker in i ugnen! Ca 1h på 100 grader sen och det blir perfekt rött. Sen portvinssåsen, saaatan vad god den blev! :) Men det är ju också en sån där sak som man kan göra dagen innan om man så vill! :) Portvin är underskattat! Efterrätten kan ju inte bli enklare, bara att hacka upp jordgubbar, pressa lime och på med florsocker, voila’! :D

2 tankar om “Igår var det bjudning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s