Ormtårts receptet.

Detta är ett konverterat recept. Jag har alltså bara höftat utifrån tabeller. Jag vet inte om originalet är amerikanskt eller brittiskt. Och på en ”Cup” kan det skilja en hel del =/ Typ en amerikansk cup är 240 ml medan en brittisk är 280ml.

Mördegskaka/kex:
4.5 dl mjöl
2 msk socker
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
113 g margarin
2.5 dl mjölk

Jordgubbsfyllning:
1 l jordgubbar
4 msk socker

Gräddtopping:
2.5 dl vispgrädde
2 msk socker

Garnering:
4 hela jordgubbar
Lite blast och mini chokladchip.

Värm ugnen till 200 grader. Sikta samman mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor bunke. Skär i margarinet i små bitar, eller använd ett rivjärn. Blanda margarinet i de torra ingredienserna med fingertopparna. När degen är smulig, rör långsamt i mjölken.

Stjälp upp degen på ett mjölat arbetsyta och rulla försiktigt degen till en 2.5cm tjock rektangel (det ska mäta ca 15x20cm). För bästa resultat, hantera degen så lite som möjligt.

Skiva rektangeln i fyra 3 x 20 cm remsor. Placera remsorna på en omsord bakplåt, forma dem till S former som liknar ormar. Grädda i 10 till 12 minuter tills bottnarna är gyllenbruna. Flytta över kakorna till en kall plåt och låt svalna. Skiva försiktigt de kylda kakorna på längden eller dela dem med en gaffel och ställ åt sidan.

Tvätta jordgubbarna och välj fyra stycken som ska användas för ormhuvuden. Skiva resten av bären på längden och lägg i en  blandningsskål. Strö över socker och låt stå medan du förbereder den vispade grädden.

Vispa grädde och socker i en kyld skål tills hårda toppar formas. Sätt sedan samman ormarna precis innan servering. Börja med kakbotten, lägg över skivade jordgubbar, på med överdelen, vispgrädde och sist skivade jordgubbar.

DONE! :)

 

En tanke på “Ormtårts receptet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s