Bara gört, nu!

Oooooh, jag är så less på att försöka ta tag i de där samtalen som är så viktiga för mitt projekt. Det bara rinner av mig. Jag får nästan ångest av att bara titta på telefonen. Varför ska det känns så svårt, det är ju den absolut sista grejen jag behöver göra för att få GO eller NO GO. Är det kanske så att jag undermedvetet är rädd för att det faktiskt ska gå vägen. Vad händer då liksom?

Nu är det snart en ny månad med helt nya förutsättningar! Och det gäller att tänka rätt! Personligen hyser jag en slags allergi mot alla de här klämkäcka kvinnor och männen som dyker upp lite varstans och hamrar positiva slagord in i våra belamarade skallar. Nej du kan inte nå framgång genom att tänka åt ett visst håll. I så fall hade vi aldrig haft varken krig eller sjukdomar för att nämna några av de saker vi vill slippa utstå!

Däremot krävs det ett annat sätt att se på sina problem för att kunna skaffa ett beslut att göra något åt saken. Alla de böcker som skrivits i ämnet ”positivt tänkande” har säkert varit välgörande i författarnas egna plånböcker men all förändring måste komma utifrån ett beslut. Och ett sådant kan komma på många olika sätt. Framför allt har vi som ändrat kurs i livet tröttnat på ett rådande läge så till den milda grad att vi inte längre mäktar med att vada i problemet eller problemen.

För att kunna tänka positivt kanske vi först måste se det negativa ordentligt i vitögat! Kritik är en sund reaktion på ett felaktigt beteende eller synsätt. I vårt land blir makthavare var de än sitter livrädda så fort någon höjer sin röst och kritiserar rådande läge! Snabbt slås de ned av falska leenden som hurtigt utbrister att ”här tänker vi positivt”. Som om det skulle hjälpa i sig självt? Dårskap säger jag bara! En fattig person blir inte rik av att tänka glada tankar. Om han eller hon däremot slår näven i bordet och kritiskt granskar sin situation kan en vändning så småningom ske!

Om du befinner dig mitt ute i Atlanten och håller på att drunkna vågar jag påstå till 100% att du inte kommer en meter med ditt positiva tänkande, tvärtom. Du kanske tänker så himla positiva tankar om din situation att du drunknar. Tänker du däremot att -här kan jag inte ligga länge till och börjar ropa efter hjälp så ökar chansen till att få hjälp med iaf några procent.

Människor som ständigt pläderar för det ”positiva tänkandet” har missat mycket väsentliga delar av hur en människa kan förändra sitt liv. Att vara förnöjsam i livet är inte samma sak som att vara nöjd där man är. En människa som vill framåt menar jag måste våga tänka kritiskt. Det är inget negativt eller farligt utan tvärtom. De som resignerat i livet har ofta förbjudits att tänka i andra banor. Historieböckerna är inte fulla av människor som var nöjda med rådande läge utan innhåller berättelser om de som ville något nytt och bättre!

Nu ror vi båten i land.

En tanke på “Bara gört, nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s