Favoptic.

Nu har jag beställt brillorna. Det blev de större. Tanken var att jag skulle beställa två par. Men efter synundersökningen jag gjorde i förmiddags visade det sig att mitt brytningsfel blivit större och det måste korrigeras. Det betyder i sin tur att bågarna blev bra mycket dyrare än de 500kr jag tänkt från början. Det betyder också att mina linser nu mer går på 1300kr i stället för 600 typ. Hej och hå, svinkul med synfel! =P

Jag frågade min optiker lite kring det här med Vildes brytningsfel som är rätt gravt, hon tyckte int att det var något jag skulle oroa mig över iom att han nu är inne i ”systemet” utan att jag i stället skulle oroa mig över min egen kärlinväxt till exempel. Fortsätter den blir jag blind och det går inte att göra något åt. Inte ens operation hjälper.

Mer syre till mina ögon och förvara linserna i väteperoxid helt enkelt!

Men jag frågade iaf om Vilde ens kunde se oss, svaret blev ja, men väldigt suddigt. Väldigt suddigt. I alla fall på det öga med brytnigsfel. Men eftersom det andra ögat inte var påverkat använder han det istället när han ska se. Så visst ser han oss :)

4 tankar om “Favoptic.

    • Eftersom jag skelade när jag var yngre ville de göra en koll vid 8 månader för att se om Vilde också gör det trots att vi inte sett några tendenser till det. Då upptäcktes det att han hade astigmatism. Jäkla tur att det upptäcktes så tidigt. Normal gör man ingen koll förrän vid 4 år. Så nu när de vet om Vildes synfel blir det lättare och snabbare korrigerat. Hade tiden gått utan att man gör något åt det kan det innebära att han skulle fått permanent nersatt syn på det öga han inte ”använder”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s