Klotrund och namnfunderingar! :O

Även denna gång tycks magen vilja vara klotrund :) Lilla sessan.

2day! :)

Vi har börjat spåna lite på namn, men den här gången tycker jag att det är sjukt mycket svårare. Vi har våra favoriter men de känns inte riktigt 100 ännu.. Vad tycker ni passar till Vilde? Några förslag? :)

En favorit är Julie. Men jag tycker nästan mer om Junie. De har länge varit favoriter hos mig och i år verkar det som om bra många fler har dessa namn på sina favoritlistor =/

Ett tag funderade jag på Tova. Men jag gillar inte att det kan låta som Toa när barnet sen ska säga det själv. Typ; Men lillan, vad heter du då? – Toooa. Tove hade varit ett alternativ, men jag tycker då att det blir allt för likt Vilde på något sätt.. ?

Sen har vi ett namn som jag inte kan släppa. Det är ett namn som ligger rätt långt bak i våran släkt. Men det h a r funnits tidigare, nämligen Elva. Jag tycker det är otroligt vackert. Visst, det kan verka konstigt. Men gammalt tillbaka var det ett relativt vanligt namn! Det har hur som helst varit mitt absoluta favoritnamn i smyg sen första gången jag läste det i släktforskningen, typ förra sommaren! Även Mattias gillar detta :) Vi vill inte stava med Ä vi jag tycker det blir lite.. jag vet inte. To much? Precis som att vi inte vill stava Vilde med W. Sen är det inte så praktiskt när det kommer till pass och biljettbokning med ÅÄÖ ;)

Elva & Vilde
Tova & Vilde
Junie & Vilde

????? & Vilde

Jag har fått för mig att jag helst vill ha ett V eller ett E i namnet. Var spelar mindre roll men det är bara en känsla jag har! :) VA på slutet är också en favoritkombo!

Så, nu har jag gjort det igen, outat mina favoriter. Och jag skiter i om någon som jag känner redan har ”paxat” något av dessa namn. Punkt. Det spelar faktiskt inte ens någon roll om vi är nära varandra. Men sen vet man aldrig hur det blir i slutänden. Barnet kanske heter något helt annat när det kommer, det kan man aldrig veta :) Det kanske är en Sofia?

26 tankar om “Klotrund och namnfunderingar! :O

 1. Vilde och Elva tycker jag är jättefint tillsammans
  Vilde och Evelyn?
  Vilde och Levina?
  Jag älskar namn, :) Kram till er !

 2. Ja Junie, som du vet, älskar jag! Vi hade även Sofi och Lovisa som förslag. Elva är sååå fint, hade även det som förslag men där sa Slim nej…

  Ps. Läste ditt tidigare blogginlägg och (igen) som du vet. Jag tycker att du är jävligt snygg även med extra fett och vätska! Du kommer att bli en överjävulskt snygg 2-barnsmorsa och blivande brud inom kort!

 3. Jag tycker personligen Elva är jättefint! Går ju att stava Älva också så låter det ju inte riktigt lika ”siffrigt”. Annars ett förslag, som är en kompromiss på fina Tova utan ”toa”-effekten; Tove? Tycker det är jättefint, och hur fint passar inte Vilde och Tove? :D
  Annars har jag faktiskt ett annat förslag som jag tyckte va himla fint när jag hörde det: Tilia!

  Så svårt med namn, tog nog närmare 2 veckor innan våran lilla tjej fick sitt namn efter hon föddes, men tillslut insåg vi helt enkelt att det var en liten Kira :) Jag tror att man hittar rätt!

 4. Vilde och Thea?
  Gillade dina förslag oxå, framförallt Elva!

  Underbar mage! Är dålig på att kommentera men läser din blogg titt som tätt! Blir lite sugen på att skaffa nr2 när jag ser din mage =)

 5. Ja sambons dotter heter ju Tova å det är som du säger, det låter ju ibland som Toa när hon själv å kompisar säger hennes namn. Men Tove är ju ett alternativ på det namnet, Elva var jättefint oxå :) ovanligt att se stavning med E och inte Ä :)

 6. Jag vill ju såklart puscha lite för Elli som vår lilla loppa heter, hon är bara ett par veckor yngre än Vilde om jag inte har helt fel(född 24 maj)och jag hittade hit via magbildsforumet på familjeliv:)
  Vi hade våra namn givna tidigt i grav, Ebba eller Ebbe… men då 3 bekanta par födde inom ett par veckor innan oss, döpte sina flickor till Ebba blev vi lite anti och började fundera på nått annat! Inget stämde och vi kunde inte komma överrens, förrän två dagar innan hon föddes. Ur tomma intet plockade min sambo Elli, och nog är hon en liten Elli… Vilde & Elli, varför inte?!;)

  Ebbe står fortfarande som favorit om vi får en liten pojk i framtiden, men Vilde är grymt fint och ligger också högt i topp efter att ha sett er lille kille!

  Lycka till med resten av graviditeten och livet som tvåbarnsmamma!
  Jag fortsätter följa dig här och kanske kommenterar jag snart igen:)

  Kram, Lina

 7. Älskar Elva!
  Jättefint. Sen är jag lite svag för Tova också.
  Tove är gulligt det med.
  Jag vet att vi hade med både Juni och Juno på listan
  när vi väntade Villgott också.

 8. Myysmagen!!
  Jag tror jag inte du behöver tänka på hur lilltjejen kommer uttala
  sitt namn. Jag kom och tänka på min brorsdotter som kallade mig för Jojje och sin farmor för Svensson. Helt ologiskt!!! ;)

  Rätt var det är så kallar hon sig själv för något helt annat ;)
  Villgott kallade sig själv för Giggo länge btw.

 9. Vilde & Elva låter så fint ihop så min röst faller definitivt på Elva.
  Jag har själv en liten Lilly här hemma men på namnlistan för en eventuell tvåa står det Juni så det gillar jag också skarpt. Men just till Vilde passar Elva alldeles förträffligt!

 10. Jag gillar ditt förslag Julie och även Tove. Andra förslag: Vilde och Julia, Vilde och Alva, Vilde och Vera.
  Hade vi fått en tjej så hade hon hetat Alma. Finaste tjejnamnet enligt mig :) Nu blev det en Edvin som kom till oss istället den 13 maj förra året. Lycka till!

 11. Min dotter heter Junie så d pushar jag för ;-) när hon kom 2010 visste jag ingen som hette det men nu har d tydligen blivit en massa Junies runt om. Jäkla tråkigt, trodde hon skulle få ett litet mer ovanligt namn. När hennes bröder kom fick de namnen Liam och Viggo, då fanns d inte med på listan ens och nu heter varenda unge det.. Vi hade Ylwa, Lykke, Molly el Ingrid Olava men d var en Junie. Här i Norge är hon iaf rätt ensam om att heta Junie. Namn e så svårt, men kul! Lycka till! :-) och skönt att läsa en mammablogg som inte e som alla andras

  • När kom filmen Juno? De kanske var många som fick inspiration därifrån? Hur som helst är det superfint! Första gången jag snubblade över det var när jag var runt 13, dvs14 år sen! :O Det var lika vackert då! :)

   Kul att du gillar den men jag vet inte vad som skulle vara annorlunda? :):) Kanske att allt inte är rosaskimmrande, haha! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s