Vildes nya rum.

Nu är det dags att börja smida planer för Vildes nya rum.

Problemet jag har är att det är extremt lite ljusinsläpp där. Det är bara ett litet källarfönster =P Nu sitter det rätt bra med belysning där så har man bara tänt är det ju ljust. But still. Jag vill ha solljus och inte lampljus. Men det går som inte att göra något åt utan det är bara att acceptera. En annan sak som är ett litet problem är att vi måste isolera väggarna och bygga in rören som sitter i taket. Efter att man gjort det blir rummet onekligen mindre. Mindre än rummet uppe.

Hur ska jag färgsätta detta på bästa sätt och hur ska man möblera för att vinna luft. Jag har en plan. Men det är otroligt svårt att tänka sig den när rummet nu är koboltblått (?!) Det stör ut mina tankar totalt.

En del av planen är iaf att lägga in en mjuk, ljus heltäckningsmatta, lite beige/grå i färgen. Eller kanske grön, som den i mammas sovrum. Sen måla väggarna i vitt. Första tanken där var att måla i samma ljusgrå som uppe men jag tror ändå att jag måste försöka få in så mycket ljus som det bara går. Dessutom blir det fint med en grå säng då i stället! :) Sängen kommer att stå där vi nu har inbyggda hyllor och sen får jag möblera utifrån det. Taket är strippade brädor som ska få en ny fräsch vit färg och sen målar jag nog fönsterkarmarna i vitt också.

Light and bright :)

-Inspo-

 

 

2 tankar om “Vildes nya rum.

  1. Ett lite tips från mig är att strunta i heltäckningsmattan, för små gubbar tex lego kan inte stå själva, tågbanor o likn är svåra att bygga ihop och köra på ifall underlaget är för mjukt. Lite frustrerande för mina barn i allafall.

    • Åh tack för tipset! :) Jag hade aldrig tänkt så långt. Nu är det tur att våran heltäckningsmatta inte kommet att vara så mjuk. Och dessutom klippt, så det kan nog gå ändå :) Det måste nästan vara heltäckning där nere eftersom vi inte har golvvärme =P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s