Första träffen för den Mediala utvecklingscirkeln!

Syftet med en medial utvecklingsgrupp är att  ni deltagare ska lära sig att öppna upp till andevärldens dimensioner att lära sig att ta in det andekontakten kommunicerar och att sedan uttrycka upplevelsen i ord.
Det handlar inte om att  ni deltagarna ska få vägledning genom budskap från andevärlden.

I torsdags hade vi våran första träff :) Förra gången blev tyvärr inställd. Kursledare är den vackra Elisabeth. Mer info om henne och hennes tjänster kan ni hitta HÄR!

Vi började med att få information om själva cirkeln och hur allt skulle gå till, om vad vi kunde förvänta oss och lite regler inom gruppen. Vi har bland annat tystnadsplikt. Givetvis tycker jag! Sen får vi inte komma ens en minut för sent för då blir vi inte insläppta i lokalen. Jag har räknad ut att om jag åker hemifrån 30 minuter innan cirkelstart så är jag där mellan 10 och fem minuter innan. Perfekt. Så länge det inte händer något efter E4. Kanske borde åka 40 minuter innan.. Men då blir det så tokigt med Vildes middag =/

Vi använder oss, som jag tidigare nämt, av Bergsmeditation för att öppna upp oss och bli mottagliga. När vi gjort detta sitter vi i 15-20 minuters stilla tystnad och bara känner in allt som kommer till oss. Sen presenterar vi detta för gruppen.

Gruppledaren Elisabeth var glad över allas observationer och berättade att vi alla hade haft kontakt under kvällen. Hon vill inte säga så mycket mer om det eftersom vi är där för att utvecklas och lära oss känna detta själv. Men hon konstaterade iaf att alla haft kontakt. Skönt. Då gjorde man ju något rätt iaf ;)

Det här är faktiskt första gången jag mediterar över huvud taget, så jag hade lite svårt att behålla fokus men jag gjorde mitt bästa. I vanliga fall ger jag upp efter ett par minuter för jag har sådan otroligt stress i kroppen och att sitta ner och blunda och inte göra något annat ger mig abstinens. Det kliar i hela kroppen när jag försöker.

Hur som helst, det jag upplevde efter att vi blivit upplyfta var följande (jag var hela tiden ett barn, ca 8år kanske);

Först fann jag mig själv på en äng (dock inte samma äng som under bergsmeditationen), det var som på ett krön av ängen, gräset var färskt, grönt och krispigt. Inte så där långt och torrt som det kan vara efter ett tag. Nej, detta gräs var färskt. Och det luktade gott, så där gott som bara nytt gräs kan lukta. Jag låg på rygg och tittade på molnen som gled förbi. Det stack till i vänster smalben men det gick över. Jag låg där tillsammans med någon. Vi pekade och tittade, försökte lista ut vad molnen föreställde. Jag kan tyvärr inte få en bild av vem det var men känslan jag hade i kroppen var total harmoni. Det är sällan, mycket sällan jag känt mig så avslappnad och rofylld som jag gjorde där på ängen. Jag kände mig trygg.

Sen hörde jag ett par bilar utanför lokalen och tappade koncentrationen under ett par sekunder för bilderna jag hade i huvudet ersattes snabbt av en cirkusapa som slog i ett par cymbaler för att i nästa sekund återigen vara utbytta mot en forngrekis kvinna med mörkt lockigt hår som ligger på en divan och blir matade med blå vindruvor.

När jag återfått koncentrationen finner jag mig sen på en ny äng. Denna gång är gräset långt, torrt och gult. Typ som hö. Det var ett litet hus stående nere vid utkanten av ängen, bredvid en bäck, byggt av sten och timmer. Det var en sån där gammal stenmur runt huset, lite halvtrasig, byggd av stora stenblock. Innanför muren stod ett stort äppelträd snett till höger framför huset. Under det stod det ett stort bord med bänkar på vardera sida. Det satt en pojke där och jag gjorde honom sällskap. Han bjöd på mjölk. Mjölken vi drack var så galet god att jag inte ens kan beskriva den. Den var så där perfekt ljummen som jag vill ha den och den var fet. När jag satt där och drack mjölk som bara barn kan, titta jag mig omkring. Det var till min förtjusning ett par hönor som höll på att picka runt i jorden under äppelträdet. Vad fint. Bruna höns! Sekunden senare är jag och det andra barnet uppe på hörundlar. Vi pillar in stråna mellan tänderna och än en gång slås jag över hur gott allt luktar. Det luktar hö!! Och känslan av att ja aldrig är ensam sköljde över mig. Det kändes fint! :)

Men då, helt plötsligt blir allt bara grått. Jag försöker förgäves ta mig tillbaka till känslan jag hade uppe på hörundeln men det är bara grått. Mörkgrått. Jag får svårt att andas (på riktigt) och känner att hjärtat börjar rusa. Obehagligt. Det börjar sen sticka i bakhuvudet på mig, så som sockerdricka. Den grå dimman ger inte med sig. Jag ser ingenting. Jag kan inte förställa mig något alls. Det är bara grått! Jag får en olustig känsla i hela kroppen. Som om jag sitter fast.

Just när jag känner detta så meddelar Elisabeth att vi ska ta oss tillbaka och öppna våra ögon. Sockerdrickskänslan sitter kvar i bakhuvudet och jag känner mig tung. Jag är dock aldrig rädd eller nått i den stilen.

Dags för reflektion. Vi berättade om våra upplevelser för gruppen och Elisabeth gjorde det klart för oss att vi inte behövde förstå allt vi upplevt utan bara välkomna det. Med tiden kommer vi att kunna sortera upp händelserna och tolka dess budskap. Detta var som sagt första träffen och vi ska hålla på ända in i november! Nu ska vi bara bli bekväma i att berätta vad vi upplever inför gruppen :)

När detta var gjort stängde Elisabeth ner oss igen och vi fick åka hem. Nästa träff är om två veckor. Den ser jag fram emot. Under tiden tänker jag försöka meditera ett par gånger i veckan, om så bara för 10 minuter. Detta för att lättare kunna behålla fokus!

Jag kommer också skapa en ny kategori här i bloggen. Den får heta Medialt :)

Om ni tycker detta är intressant så kan jag fortsätta att skriva om det jag upplever på träffarna. Skulle ni vilja det?

2 tankar om “Första träffen för den Mediala utvecklingscirkeln!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s