Svar på det senaste ferritinvärdet :(

De ringde från MVC idag, mitt ferritin har sjunkit ytterligare och ligger nu på 5. Det är i stort sett obefintligt. Detta värde ska ju som sagt vara minst över 60. Nya prov ska tas i morgon och sen ser vi vad de säger. Jag har ju precis bytt MVC och tydligen ska en av läkarna där sagt att detta med ferritinvärden bara är upphypat. För tidigare tog man aldrig detta värde på gravida kvinnor utan endast blodvärde, hb alltså.

Korkat tycker jag. Speciellt när vi vet att mitt HB brukar sjunka drastiskt efter vecka 30 och att jag nu har sagt till dem att jag ibland har svårt att andas för att jag känner mig trött, jag får svimningskänslor och blir alldeles snurrig. Det borde de ju ta på allvar tycker man. Och när de med så enkla medel kan höja mina värden, varför inte göra det??? Hade jag varit kvar på min gamla MVC hade jag nu suttit på Spec.mödra med järninfusion.

Stor järnbrist i kroppen kan förresten ge samma symptom som en bodpropp i lungan. Så google är inte helt korkat.

2 tankar om “Svar på det senaste ferritinvärdet :(

 1. Hej
  Ja har behandlats för lågt ferritinvärde i snart över ett år.
  Låg till en början runt 8. Men nu efter lite mer än ett år har ja lyckats få upp de till 32. , som fortf är dåligt men tänk dug så lång tid de tar, o då är ja med gravid nu.
  Se till att få rätt medicin för de. Skitjobbigt att gå så lågt länge, men glöm även ej att de tar tid att få upp de till normalt läge.

  Lycka till kramar catta

 2. Aha, då måste det har varit något liknande jag hade när jag
  väntade Mollie. För då jag jobbade kunde jag knappt göra någonting
  för jag fick hjärtklapp och svårt att andas hela tiden.

  Min BM sa bara att ”så är det att vara gravid”.

  Typiskt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s