Tröttheten

När man är så trött att det är svårt att andas och man blöder näsblod, är det illa då? Svimningskänslorna drar jag som en direkt effekt av graviditeten, så det gör mig mindre orolig.

Jag kan inte påstå att det är Vildes fel. För det är det inte. Det är bara en sjukt påtaglig trötthet jag har i kroppen. Det kan omöjligt vara bra. Tänkte ringa till vårdcentralen i em och höra om de kan hjälpa mig.

Igår när jag satt mig framför tv kunde jag nästan inte få ögonen att fungera. De typ rullade. Kunde inte fokusera på en grej. Kände mig ledsen i kroppen. Tårarna bara sprutade. Jag var inte ledsen. Bara trött.

Visst kanske jag känner mig lite nedstämd iom beskedet från företaget jag var på intervju hos och beskedet från företaget jag hade planer på att öppna här i Övik. Jag har inte 950 000kr att lägga på det, tyvärr. Så är det bara. Så det var en dröm som flög sin väg. Vem hade kunnat tro att det skulle kosta 950 000kr att öppna en mindre butik i Örnsköldsvik? Inte jag. 300 hade jag väl kunnat räkna med, men =P

Sen när barnet har en jobbig dag med magen och man inte kan trösta så känner man sig onekligen lite dålig. Att sen sova på soffan för att skona mannen från bebisgråt gjorde det kanske inte bättre. Men slut på klagan. Nya tag idag.

Googlar man detta så säger det på att jag har en blodpropp i lungan. Tur att google inte är en legitmerad doktor =P

Blodpropp i lungan

Allmänt

Blodproppar i lungorna kan vara mindre eller större och beror vanligtvis på att levrat blod lossnar från platsen där det bildats, oftast i benen, och följer med blodet till lungan. Där fastnar det levrade blodet och hindrar blodflödet i lungan. Blodproppar i lungorna kan i enstaka fall vara livshotande och måste därför alltid behandlas av läkare så fort som möjligt.

Symtom (Jag kan sätta check på nästa alla dessa, lägg till plötslig kramp i vaderna)

Vanliga symtom på en blodpropp i en lunga är

 • plötsliga andningssvårigheter av varierande grad, eventuellt även hosta
 • plötsligt ont i bröstet eller i ryggen
 • en känsla av håll i ena sidan av bröstkorgen, speciellt när man andas in
 • ont när man andas djupt
 • oförklarlig trötthet och lite feber
 • oförklarlig kallsvettning och svimningskänsla
 • oförklarlig nedsatt kondition om man är en i övrigt frisk person.

Behandling

Om man får en blodpropp i lungan brukar man få blodförtunnande sprutor och tabletter. Är proppen livshotande och akut kan den lösas upp med propplösande läkemedel som sprutas in direkt i blodet.

Jag tvivlar dock på att detta skulle vara aktuellt. Det är nog bara graviditet + dåligt med järn som får mig att må så här. Tur man har vett nog att vara källkritisk. Haha!

4 tankar om “Tröttheten

 1. Åh, fick en flashback. Kramp i vaderna fick jag flera ggr om dagen där i mitten av graviditeten. Har för mig det beror på vätskan som samlats.

  Du, om du vill att jag ska komma över och ta Vilde på en promenad/ undehålla honom / åka och handla / dammsuga / vad som helst så du får sova någon timme så är det bara att säga till!

  • Tack A, du är så himla gullig!

   Men jag vet att jag inte skulle kunna somna ändå. Det är ju det som nästan är det värsta. För mycket snurr i huvudet. Jag måste fråga BM om man får ta något man kan sova på när det är som värst. Hoppas det ger med sig nästa vecka. Då har jag ju faktiskt inget som kan uppta mina tankar.

   En promenad ute skulle nog gör mig gott men det känns inge roligt när man tappar andan av att gå till postlådan. Moment22 eller vadå, haha!

   Jag fick mycket kramp med Vilde också, men det var på ett annat sätt Så svårt att förklara. Men det är säkert som du säger, pga av vätska man dragit på sig =P

   KRAM

   • Jag förstår, hoppas BM kan hjälpa dig. Erbjudandet kvarstår i alla fall, du kanske inte skulle kunna sova men du kan sätta dig på arslet i soffan och få golvet dammsuget & moppat / fönster putsade / frysen avfrostad . Ja, your pick! I’ll be there :)

    Håller tummarna för dig den 14e. Hoppas de kan kompromissa lite. Ingen skulle kunna göra det som du!

    KRAM

 2. Kämpa på Marie! Jag vet hur asj*vla tungt det är när man inte är på topp och har både ett barn i magen och ett utanför. Mådde ju sådär större delen av min grav med Flora och det var tufft. Grät nog varje dag för att jag liksom inte orkade något alls och kroppen bara strejkade totalt.

  Försök att vila så mycket det går och sök hjälp. Du kanske behöver något… extra järn? eller vitaminer?

  Jag svarade på din kommentar i min blogg, men jag skriver här också. Maila din adress till omlivetpalandet@hotmail.com så ska jag posta overallen till dig.

  Många kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s