Svaret från Vildes ögondoktor :'(

Våran fina Vilde prins har ärvt ett av mammas synfel. Astigmatism, dvs brytningsfel. Och ganska gravt. Nu kan det räta till sig eftersom han är så liten men man vet ju inte. Vi ska på ny koll till hösten och har det inte blivit bättre måste det åtgärdas för att det inte ska påverka synen permanent. Hade Vilde haft detta fel vid 4 år ålder hade han sett jättedåligt. Så det var en himla tur att vi ändå bokade en koll av ögonen. Varför vi ens kom på tanken var ju för att både jag och Mattias har nedsatt syn. Och bokar man inte en koll själv (via bvc) så är det inte förrän vid 4 år de märker eventuella problem. Så nu har vi ju vunnit 3 år i stort sett! :) På tre år kan man göra mycket för synen!

Astigmatism är också den medicinska benämningen på det synfel som orsakas av en onormal krökning av hornhinnan. Den vanligaste orsaken till astigmatism är en rubbning i ögats tillväxt.

Lilla korvprinsen. Fy vad jag känner mig skyldig :'(

3 tankar om “Svaret från Vildes ögondoktor :'(

  1. Tack snälla du för den fina kommentaren :)

    Vilka bländande ögon han har din lille kille. Klarblå och med synfel och allt ;) Känn dig inte skyldig, hur skulle du ha kunnat stoppa det hans gener redan är förprogrammerade att göra? Även om de generna kom ifrån dig så är det ju inte ditt medvetna fel lixom! Tur ni kan åtgärda det redan nu när han är så här pass liten i alla fall. Får han glasögon eller vad är lösningen? KRAM

  2. Ah, vad bra att ni tänkte på det! Går det att göra något åt det nu så att det stoppas? Jag har också astigmatism men har inte ens tanken på att jag kunde ha fört vidare det till min lilla son.. Hm.. kanske vi med borde kolla upp då!

  3. Om man skulle måsta vara perfekt för att få skaffa barn så skulle det ju inte finnas några människor på vår jord. Jag har varit skiträdd för att våra barn ska ärva våra ögonfel också men det har hittills gått bra. *peppar, peppar*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s